A 64-es betegnapló

Journal 64 / A 64-es betegnapló
2019. január 03.
Bzsu861
 A 64-es betegnapló

A 64-es betegnapló, eredeti címén: Journal 64, melynek rendezői székében nem más ült, mint Christoffer Boe, egy különleges utazás abszurd története a régmúlt eseményeit feltáró, 1987-es esztendőből, és amelyek forgatási ideje nem az az év, hanem 2018, azaz egy teljesen új keletű filmről beszélünk. A film produceri teendőit, Louise Vesth látta el, a forgatókönyvét pedig Jussi Adler-Olsen, Nikolaj Arcel, Bo Hr. Hansen, valamint Mikkel Norgaard írták közösen. A profizmus a film minden területére kiterjed, mint a produceri, mind a forgatókönyvírási, mind pedig a rendezői munkálatokra.

A dán bűnügyi misztikus thriller zenéjét Anthony Lledo, valamint Mikkel Maltha szerezte, és az aláfestés hűen tükrözi a film groteszk, mindenen túlmutató, különleges hangulatvilágát, kiegészülve remek képi-valamint hanghatásokkal, melyek még inkább fokozzák a moziélményt, és a miszticizmust. A filmet a Vertigo Média Kft. forgalmazza, és megjelenésére jövő év elején lehet számítani. Mivel egy nagyon mozgalmas, számottevő alkotásról beszélünk, így látható lesz az ország számos Cinema City-jében, amelyek műsorokra tűzik ezt a különös, misztikus thrillert. A 64-es betegnapló, azaz a Journal 64, egy olyan film, mely nyomot hagy az emberben, bár csattanója miatt, inkább csak egyszer nézhető meg, ugyanis senki se szeret olyan alkotást nézni, melynek pont az a lényege, hogy mi is annak az apropója.


A történet lefolyása viszonylag gyors, és hirtelen belevágnak amolyan in medias res módon a történetbe. A naptár szerint 1987-et írunk, azaz közel 30 évvel ezelőtti dátumot, amikor valamilyen titokzatos, megmagyarázhatatlan oknál fogva, rejtélyes körülmények között sorra tűnnek el az emberek, akiknek hollétéről később semmit sem lehet tudni, azonban egy valami közös bennük, mégpedig az összekötő szál, ugyanis minden egyes esetben, feltűnik a színen ugyanaz a személy. Aki kíváncsi a 64-es betegnapló, azaz Journal 64 című dán misztikus thrillerre, az jövő évben megtekintheti az a mozikban és tanúja lehet a rejtélyes eltűnések sorának.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 10
Kritika értékelés 3
Kritika elolvasva 2 074