Beautiful Boy

Beautiful Boy / Beautiful Boy
2019. január 31.
Bzsu861
 Beautiful Boy

Felix van Groeningen megindító, megható és lebilincselő amerikai életrajzi drámájában, a Beautiful Boyban, tanúi lehetünk annak, hogy milyen ha önmagunk, vagy környezetünk valamely függősséggel küzd. Számtalan példa van életünkben, ahol egy családtag, egy barát, egy távoli rokon, vagy éppen ismerősünk ismerőse drog-illetve alkoholfüggősében szenved. Sokan azzal sincsenek tisztában, hogy minden bódító, tudatmódosító szer méreg, és drognak minősül, például a sokszor oly ártalmatlannak tűnő éhgyomorra ivott reggeli fekete kávé. A film forgatókönyvét Luke Davies, Felix van Groeningen, valamint a két főszereplő Nic Sheff és David Sheff, egy apa-fia páros írták, akik saját életük tragikus történetét dolgozták fel.

Emlékirataik nyomán készült el ez az alkotás, melyet a Mozinet forgalmaz, és szilveszter után egy hónappal lesz megtekinthető az ország számos Cinema City-jében. A film kapcsán, betekintést nyerhetünk egy súlyos függősséggel küzdő család nem túl nyugalmas hétköznapjaiba, fárasztó küzdelmeikbe, valamint túlélésüknek valós történetébe, amely nem volt egy könnyű út számukra. Sokszor előfordult velük, hogy úgy tűnt, hogy kigyógyultak a függőségükből, de menten vissza is estek ebbe a feneketlen pokolba. Ez a szívfacsaró, szomorkás hangvételű drámai hatású, különös képi világú film, egy valós még ma is fontos problémára hivatott felhívni az emberek, főként a fiatal szülők, és féltve óvott kamasz gyermekeik figyelmét, mégpedig, hogy a drog-és alkoholfogyasztás hatására, hogyan mehet tönkre egy egész élet, és hogyan válhatnak eme szenvedélyek rabjaivá a fiatalok, és az érettebb korosztály egyaránt.


Ez a film drámai hatása ellenére, mégsem annyira szomorkás, hiszen egy szinte csodával határos gyógyulási folyamatot tár fel, melyen apa és fia keresztül mentek, de közben számos rokont, ismerőst, vélt és valós barátot veszítettek el, hiszen ők nem tudták vagy talán nem is akarták végig nézni ezt a fajta életvitelt és szenvedést, melyet apa és fia átéltek. Mialatt hol szomorúsággal, hol pedig súlyos fájdalmakkal kellett szembe nézniük. Aki kíváncsi a Beautiful Boy című, életrajzi filmre, az jövő év elején megtekintheti azt a magyar mozikban.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika értékelés 8
Kritika elolvasva 1 316