007 Nincs idő meghalni (2021)

No Time to Die / 007 Nincs idő meghalni
2021. szeptember 30.
perry
 
007 Nincs idő meghalni

Már maga a főcím képsorai is azt engedik sejteni, hogy itt kérem valami nem megszokott fog történni. Feltűnik egy homokóra és a szemek rajta vészesen peregnek. Fegyver DNS tekereg aminek a későbbiekben még jelentősége lesz.
Igen ez a film a búcsú a főszereplőtől, Daniel Craig ötödik és egyben utolsó alkalommal tér vissza James Bond szerepében. Ezt pedig nem csak én mondom de a Wikipédia is.
Amúgy minden marad a régiben jól felépített történet látott és más 007 filmben szereplő gonosz és természetesen új gonosz is. Bár magam annak is örültem volna ha Havier Bardem vendég játszotta volna. Helyette itt van nekünk Rami Malek Safin szerepében ami bizony hálás színészi feladat hiszen a gonosznak sok színe lehet egy alakításon belül.
Malek ebben a szerepben a Buster Keaton arcú antihős aki mindent bosszúból tesz.

Tudjuk a gonoszok gyermekkorukban sérülnek vagy így , vagy úgy. Aztán csak úgy játszásiból el akarják intézni a világot.
Természetesen, hogy legyen némi iróniába oltott humor is jön a rivális a női 007-s aki ráadásul afroamerikai és kellő képen bemondogat Daniel Craignek, természetesen a közös cél összehozza őket.

Mert itt aztán van a megszokott lövöldözés autós üldözés, nano robot és vegyi háború. Az utolsó pedig világ pusztulást ígér. Újfent szigete van a gonosz "hősnek" igazi vegyi csúcs borzalommal és rossz tudóssal.
Szegény Daniel Craig most érné el az agglegénykor végére, beüt nála a szerelem. Mi meg csak ülünk a film elején és nem tudjuk mi miért történik de természetesen 48:33 nál minden a helyére kerül és kiderül.

Annyit még megengednek neki a forgatókönyv írói, hogy lássa szerelmének gyümölcsét. Aztán pedig jön a drámai vég de azt már nem illik lelőni, a forgatókönyvírók pedig majd feltámasztják a 007 ügynököt, s mert hölgy a rendező rendesen meg van a film pakolva lírával. Ami nem igazán jellemzője ennek a szériának.
Nekem, mivel nagy rajongója vagyok Billie Eilish énekesnő-dalszerzőnek már a főcímdal megvett.
Így némi operett dalbetéttel azt írhatom "..Pá kis ügynököm, pá..." de ne szomorkodjatok majd lesz másik.Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 8.2
Kritika értékelés 8.8
Kritika elolvasva 263