007 Spectre: A Fantom visszatér

Spectre / 007 Spectre: A Fantom visszatér
2015. szeptember 30.
Tengeritehen
007 Spectre: A Fantom visszatér

Nagy James Bond-rajongóként, szkeptikusan álltam hozzá Daniel Craig-hez, mint az elegáns és hűvös kémhez. Mégis csak Sean Connery-hez vagy Pierce Brosnan-hez voltunk hozzászokva, akik teljesen más fizimiskával rendelkeznek, mint a szőke angol úriember. Ennek ellenére már a 4. Craig-filmet nézhettük 2015-ben.

A rendkívül sikeres Skyfall után mindenki egy újabb "csodát" várt, ami azért nem jött. Nem rossz film a Spectre, de mind történetvezetésben, mind stílusban elmarad az előzménytől. A történetet próbálták úgy csavarni, hogy az elmúlt 3 film minden egyes főgonosza egy árnyékszervezethez tartozik, akit itt fednek fel. Persze ennek a csoportnak is van egy vezetője, aki a kémünkhöz valamilyen titkos szállal kapcsolódik. Ennek a felgöngyölítéséről szól a történet.

Craigen is fog az idő, de mégis színészként ő a legjobb Bond eddig. Most is hitelesen hozza a néha lezser, vagány néha pedig a megtört hőst. De látszik rajta, hogy kezd belefásulni ebbe a szerepbe. Ralph Fiennes, mint "M" meglepően jól muzsikál. Illik hozzá ez a szerep. Christoph Waltz kicsit egysíkú főgonoszt hoz, de a célnak megfelelő a játéka. A látvány nem rossz, de a több mint 200 milliós költségvetés csak nyomokban figyelhető meg a filmben. A kezdő mexikói jelenet bámulatos és a havas vadonban játszódó akció is jól néz ki, de nem olyan kreatív mint a régebbi Bond filmekben.


Amire nem lehet panasz azok a Bond lányok. Monica Bellucci 51 évesen is a megtestesült nő. Karaktere egydimenziós, de örülünk, hogy feltűnik a vásznon. Léa Seydoux karaktere kicsit többet szerepel, de ő is inkább csak kirakatszépségként funkcionál. A Sam Smith által énekelt főcím szerintem kritikán aluli, de biztos sok embernek tetszik.

Szóval összességében nem rossz film, de nem is kifejezetten jó. Átlagos akciófilm James Bond darabnak álcázva. A következő jobb legyen kedves készítők!

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7.8
Kritika értékelés 8.8
Kritika elolvasva 197 332