30 Minutes or Less - 30 perc vagy annyi se (2011)

30 Minutes or Less / 30 perc vagy annyi se
2011. október 13.
30 perc vagy annyi se

Egy icipicit csalódtam. Azért kezdem így, mert összességében nem egy rossz akció-vígjáték ez, csak valahogy nagyobb durranást vártam. Pedig minden adott: fasza színészek, egész jó kis sztori, és kellő rövidség ahhoz, hogy az egész ne fulladjon unalomba. Félreértés pedig ne essék: nem is untam egyetlen percét sem, hisz amikor lanyhulna egy pár pillanatra az izgalom, akkor kapunk egy akkora kikacsintást, hogy leesik a fejünk - azért amikor Eisenberg sunyin belöki, hogy ő nem használja a szar Facebookot, az priceless.

Külön pluszpont Danny McBride Dwayne szerepében, bár meggyőződésem, hogy amennyire szívesen látom én a vásznon, legalább annyira utálják sokan, Kenny Powers-ként azonban egy életre favorittá vált.

Nick (Eisenberg) egy sikertelen ember, míg legjobb barátja már teljes állásban tanít, ő még mindig időre viszi a pizzát. Egy félresikerült napon aztán egymás fejéhez vágják a sok éves sérelmeket és jól összevesznek; ez azonban korántsem a legrosszabb pillanata Nicknek: este elcsalja két lókötő és elkábítják. Másnap pedig egy leszerelhetetlen bombamellényben ébred, s 10 órát kap, hogy kiraboljon egy bankot, szerezzen százezer dollárt és valahogy helyrehozza az életét. Ez azonban egyedül nem fog menni, így a két jó barát újra összeáll, hogy hihetetlen kalandok során... nos, majd meglátjátok.


Mert érdemes megnézni: kellemes nyolcvan perc szórakozás, pár felröhögős pillanat vár ránk, de nem ez lesz az a film, amit esős délutánokon újra és újra előkapunk majd.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 8
Kritika értékelés 7
Kritika elolvasva 97 003