A bébisintér

The Sitter / A bébisintér
2011. december 09.
A bébisintér

Nem különösebben rajongsz Hillért? Megértem, nekem se kedvencem, de attól még a The Sitter simán jó volt. Pedig nem operál túl nagy újdonságokkal, nem visz új színt a vígjátékok sorába, de amit tesz, azt jól teszi, amit bevállalt, azt teljesíti. Egy egyszerű road movie, méghozzá jelen esetben a road movie kölykökkel felállás lett vászonra húzva.

Noah Griffith (Jonah Hill) egy rakás szerencsétlenség: otthon él az anyjával, az iskolát szünetelteti, nincs melója, a barátnője pedig... hát egyrészt nem is a barátnője, másrészt ott veszi hülyére ahol tudja. Márpedig Noah hagyja, így az élete maga a szánalom, s ezzel ő is tisztában van, még ha nem is ismeri be magának. Az érdektelenség közepette épp kapóra jön, hogy egy estét vigyázhat a szomszédék három gyerekére, a kiállhatatlan hercegnő-trendi-celebvadász-alighatévesre, a magába fordult Gucci modell kinézetű kiskamaszra és az örökbe fogadott Rodrigora, aki... nos kissé elmebeteg. Ahelyett azonban, hogy ez a fantasztikus négyes -he..he..- otthon a tévé előtt töltené az estét, közbeszól a sors és a korántsem barátnő: egy telefon és Noah viharos gyorsasággal összekapja a bandát, hogy a lány kényére-kedvére tegyen és szerezzen neki egy kis kokaint: persze ez nem lesz ilyen egyszerű. Útjukat a dílertől a házibuliig felrobbantott mosdók jelzik, a három kölyökkel pedig több a gond, mint egy egész oviscsoporttal. Ki gondolná? Ahogy telik az idő és megyünk bele az éjszakába, a kezdeti ellenségeskedés egyre inkább lanyhul, a gyerekek és különleges bébiszitterük közötti kapcsolat pedig egyre szorosabbra fonódik. De nehogy elhiggyétek.


Bár ez igaz, de A bébisintér egy igazi vígjáték, az alpáribb fajtából. (köszönjük R besorolás). Nem azt mondom, hogy a minden elsöprő humorgörgeteg, de az átlagnál jobb, többször felröhögős, akár újranézős kategória, pörgős, fordulatos és kikapcsol. Ennél többet pedig egy hasonszőrű alkotástól nem is várhatunk.

Összességében tehát ajánlom, kellemeset csalódtam, erre fel a pontszám, amit most inkább felfelé kerekítettem. Kalandra fel.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 6
Kritika értékelés 5
Kritika elolvasva 84 444