A függetlenség napja

Independence Day / A függetlenség napja
1996. október 24.
Bzsu861
A függetlenség napja

A függetlenség napja, azaz Indepence Day, melyet az amerikai polgárok július 14-én ünnepelnek, egy különleges film arról, hogy mi történne, ha a föld felé közelítene egy 550 km átmérőjű, gigantikus űrhajó fedélzetén idegenekkel, amely hatással lenne milliók életére és a Földre is. A film főbb szerepeiben, olyan neves sztárok tűnnek fel, mint Will Smith, Bill Pullman, a Jurassic filmek sztárja, Jeff Goldblum, Mary McDonnell, Judd Hirsch, Margaret Colin, Robert Loggia, Randy Quaid, James Rebhorn, Adam Baldwin és Vivica A. Fox.

A történetben a közeledő űrhajó híre bejárja a világsajtót, a tévéhíradók a világ gigantikus városai fölött lebegő hatalmas űrhajókról tudósítanak, ezzel megrémítve az embereket. Az ezt követő napokban a film főhősei harcolnak azért, hogy ne következzen be semminemű tragédia az USA-ban, valamint a világ számos más táján is ezt teszik. Még az USA elnökét is egy biztonságos helyre menekítik, annak érdekében, hogy nehogy elérje őt a megsemmisülés, azaz minden veszélytől védve legyen. Később már a Washington D.C.-t is komoly támadás éri, és innentől már versenyt futnak hőseink az idővel.


A csapást követően az egész országban, és annak számos lakóján úrrá lesz egyfajta káosz. Hamarosan pedig már az is nyilvánvalóvá válik, hogy az idegen lények legfőbb célja a Föld totális megsemmisítésére irányuló szándék, melyet meg kell akadályozni. A világ összes, mindenre elszánt hadserege készen áll, hogy felvegye a harcot a kegyetlen betolakodókkal szemben, és bizonyosak benne, hogy nem vallanak kudarcot ellenük. A film rendezője, Roland Emmerich, aki egyben forgatókönyvét is írta az alkotásnak, Dean Devlinnel együttműködve.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 766