A holló

The Crow / A holló
2012. május 17.
Spawn
A holló

"Nem eshet örökké"- Eric Draven.
1994-Brandon Lee, Bruce Lee fia. James O'Bar azonos című képregénye alapján. Főcímzene: Cure-Burn.

Eric Draven és barátnője áldozatul esnek a drog maffiának, ám egy mitikus lény, a holló visszahozza a fiú lelkét ebbe a világba. Eric gyakorlatilag legyőzhetetlen túlvilági szövetségesével, és bosszút áll, valamint kiáll az elesettekért és családjukért. A helyi hatóságoknak látszólag semmi esélye se lenne a sötét, időnként gótikus templomok és omlatag panelházak tetején gitározó művészlelkű rossz fiúval, akinek a helyén van a lelke a többi halottal szemben.

Lee életét vesztette a film forgatása közben, ha minden igaz a fináléban egy rakat vaktöltény helyett éles golyók végeztek vele, nyolc nappal a film bemutatása előtt.
Látványos akciójelenetek, közelharc, csihi-puhi, bőrszerkók dark hangulat és festések, egy sötét city, drogbárók, dealerek, kocsmák, egy kislány (Shelly Webstert Sofia Shinas) és egy fekete zsaru (albrecht rendőr őrmester - Ernie Hudson) a jók oldalán, lebutítva ennyi az egész. Készült belőle tv-sorozat és folytatás is elég.


Ja és október 30-a az ördög éjszakája, mert a pár Eric és kedvese Halloween estélyén terveztek összeházasodni. Vízköpők, sebezhetetlen romantika és dráma, családi gondok és bandaháborúk, ahogy az lenni szokott, egy személy akit egyszemélyes bandának néznek, de az egészben valahogy mindenki benne van.

Golyózápor, hihetetlen harc jelenetek, harcművészet és atlétika lágy keveréke. Végül a holló is áldozatul eshet, de az esendő mégis harcra, tettre kész emberi lélek.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 10
Kritika elolvasva 3 741