A hűséges

Le Fidéle / A hűséges
2018. március 22.
Bzsu861
A hűséges

A mozikban kasszasikereket hozó filmek neves sztárja, Matthias Schoenaerts játssza a hűséges című belga-holland-francia koprodukció férfi főszerepét. A nőit pedig egy olyan szintén híres francia színésznő formálja meg, aki még 2013-ban robbant be a filmvilágba, valamint az ő nevével fémjelzett Arany Pálma-díjas Adéle életének - 1-2. fejezetének a címszereplőjeként is ismerhetik a mozirajongók. Matthias egy olyan kisiklott életű gengsztert játszik, aki megismeri Gigit a híres autóversenyzőnőt, és egyik pillanatról a másikra őrült szerelembe esnek egymással. A kapcsolatuk érdekessége, hogy amellett, hogy felettébb szenvedélyes, mindenféle feltétel nélküli, őszinte szerelem ez.

Gino, a gengszter szégyelli Gigi előtt a múltját, valamint életmódját, így autókereskedőnek adja ki magát a lány előtt. Elsőként még nem is derül fény mindarra, hogy ő egy olyan bűnöző, aki gyermekkori barátaival rablásokból él. Gigi ezzel szemben egy tehetős brüsszeli házaspár gyermeke, és még akkor sem riad vissza ettől a kapcsolattól, amikor fény derül a teljes igazságra, hiszen a nő a végletekig küzd az igaz szerelemért.


A férfi főszerepet alakító Matthias Schoenaerts olyan filmek sztárja, mint a Dán lány, a Budapesten forgatott Vörös veréb, a Piszkos pénz, valamint a Rozsda és a Csont. Az alkotás megálmodója pedig nem kisebb név, mint az Oscar-díjra jelölt flamand rendező Michael R. Roskam, aki olyan filmeket vitt már képernyőre, mint a Bikanyak, valamint a Piszkos pénz.

A film olyan jól sikerült alkotása a rendezőnek, hogy abban a megtiszteltetésben részesült Michael R. Roskam, hogy bár ez még csak a harmadik filmje, mégis meghívást kapott a 74. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválra. Emellett még a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválra is nevezték azt, és Belgiumnak ez az alkotás volt az Oscar-nevezettje az idegen nyelvű filmek kategóriájában.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 10
Kritika értékelés 5
Kritika elolvasva 2 455