A jelenés

L'apparition / A jelenés
2018. augusztus 30.
Bzsu861
A jelenés

Xavier Giannoli francia rendező, új drámája A jelenés, eredeti címén: L'apparition egy misztikus, különleges alkotás. Giannoli olyan filmeket alkotott már meg, mint a 2006-os Amikor énekes voltam című tragikomédia, a 2012-es Superstar című vígjáték, valamint a 2015-ös Marguerite-A tökéletlen hang című dráma. A főbb szerepekben Vincent Lindon, Galatéa Bellugi, Patrick d'Assumçao, valamint Anatole Taubman láthatóak.

Lindon játssza a főszereplő újságírót, Jaques-t. Előtte olyan neves filmekben volt látható, mint a a 2005-ös A bajusz című misztikus fikció, a 2009-es Mese a szerelemről című romantikus film, valamint a 2015-ös Egy szobalány naplója című tragikomédia. Galatéa Bellugi ezt megelőzően, többek közt feltűnt a 2015-ös Keeper című romantikus drámában, valamint a 2016-os Szívvel-lélekkel című megrendítő alkotásban.

Patrick d'Assumçao olyan filmek sztárja, mint a 2013-as Idegen a tónál című thriller, a 2015-ös A Childhood című dráma, valamint a 2015-ös A csajom barátnője című romantikus komédia. Anatole Taubman már szerepelt többek közt a nagy sikerű 2008-as Bond-filmben, A Quantum csendjében, a 2011-es Amerika kapitány: Az első bosszúálló című sci-fi-ben, valamint a 2014-es Északiak: A viking saga című kalandfilmben. A jelenés egy nagyszerű film, melynek története a következő: Jacques újságíróként dolgozik egy regionális újságnál Franciaországban.


A tehetséges oknyomozónak a hírneve a Vatikánba is eljut, így azok megbízzák őt egy rendkívül különleges feladattal: Csatlakoznia kell egy küldöttséghez, akiknek ki kell vizsgálniuk egy szent jelenést, és annak rejtélyes körülményeit, egy francia eldugott kis faluban, azaz ez egy igazi bibliai küldetés az újságíró és a küldöttség tagjai számára egyaránt. Vajon a tehetséges oknyomozónak sikerül fényt derítenie a jelenségek okára, és feltárnia az igazságot, vagy ismeretlen marad az a külvilág számára?

Aki tudni szeretné a választ, annak nincs más dolga, mint ellátogatni a magyar mozikba idén augusztus végén. A kiváló alkotást a Vertigo Média Kft. forgalmazza. Vincent Lindon alakítása lenyűgöző ebben a különleges filmben. Ajánlott mindazoknak, akik szeretik a misztikumot, a vallást, és valamelyest hisznek a jelenésekben.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 9.3
Kritika értékelés 3.6
Kritika elolvasva 2 673