A jó pasi

The Good Guy / A jó pasi
2009. április 26.
Bzsu861
A jó pasi

A szerelem olyan akár a szerencsejáték a las vegasi kaszinókban: Vagy tiéd a jackpot, vagy nagyon nagyot buksz, és az sokba kerülhet számodra. A jó pasi egy olyan tipikus nőcsábász férfi életét tára fel előttünk, akinek senki és semmi sem elég. Több ezer női név szerepel a híváslistájában, mesés karrierje, csodás lakása van, csakhogy üres lelke, mert senkit sem tud őszintén, szívből szeretni. A címszereplő a rendkívül jóképű Tommy, olyan mint egy gép, nem képes emberi érzésekre, csak a testi örömök érdeklik, és minden ellenkező neműre, amolyan szexuális tárgyként tekint. A másik főszereplő a Szívek szállodájából ismert, és oly nagyon szeretett, Alexis Blendel, aki a fiatal és ambíciózus Beth-t játssza a filmben, akinek szintén mindene megvan Manhatten szívében. Úgy véli, hogy Tommy-val megnyerte a főnyereményt, de még őt is érheti kellemetlen meglepetés, amit kezdetben észre sem vesz, azaz, hogy milyen férfi az valójában, akivel együtt van, és igazán szívből szeret, csakhogy egy véletlen kapcsán rájön, hogy állítólagos szerelme, több száz nővel csalja meg őt, és mindennap mással bújuk ágyba.


Alapjában tetszett a film, hiszen bemutatja egy szép külsővel megáldott, ugyanakkor kőszívű férfi, és egy finom lélekkel rendelkező, gyönyörű nő hamis és a külvilág felé csak a jót mutató, pár kapcsolatát, ami ugyan gyenge lábakon áll, de a céges bulikon ez senkinek sem tűnik fel. A történet vonalvezetése egyszerű, a szokásos klisés történet, a csalfa férfiről, a naiv nőről, és a jó fiúról, aki megmentheti Beth-t a csalfa társtól, és ő nem más, mint Tommy egy régi barátja, aki nagy gondban van, ha nővel kell beszélni, azonban Beth véletlen megismerése egy könyvesboltban, megismerteti vele, hogy vannak olyanok köztük még, akik hozzá hasonlóan szintén szeretnek olvasni, fejleszteni önmagukat, és kevés számukra az, ha csak szexuális tárgyként tekintenek rájuk, és az ilyen jellegű erényes nők nem bújnak ágyba akárkivel. A jó pasi tulajdonképpen azért született meg, hogy bemutassa a nőknek, hogy milyen férfit ne válasszanak maguknak, még akkor sem, ha az gyöngyszemnek tűnik, és megadja az állítólagos, hamis boldogságot, vagyis annak látszatát.

Tommy és Beth együtt járják a várost és party-kra járnak, hiszen mesés karrierjük mindezt lehetővé teszi számukra, azonban egy idő után a nő rádöbben, hogy talán mégsem ez a férfi az igazi számára, ugyanis ezt leszámítva, semmi közös nincsen bennük. Amint megismerkedik Daniellel, akkor élete száznyolcvan fokos fordulatot vesz, és kezdi észrevenni, hogy a Wall Street legígéretesebb titánja, nem az, akivel összekötheti az életét a későbbiekben. Egyre többet beszél Daniellel, aki megadhatja számára az áhított, valós boldogságot, és akivel sok mindenben egyeznek. Beth, bár úgy tűnik, hogy túl későn jött rá, hogy kivel is van dolga a lelketlen Tommy személyében, azonban talán Daniel még megmentheti őt a teljes lelki összeomlástól. Vajon minden férfi csalfa, és csak azért kel fel nap mint nap, és tesz szert mesés karrierre, hogy az összes nővel ágyba bújjon vagy vannak még normális hétköznapi pasik, akik egy nő lelkét is tudják szeretni? Aki kíváncsi a kérdésre, az tekintse meg A jó pasi című, amerikai romantikus vígjátékot.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 10
Kritika értékelés 3
Kritika elolvasva 2 716