A királynő kutyája

The Queen's Corgi / A királynő kutyája
2019. március 14.
Bzsu861
A királynő kutyája

Sokaknak van házi kedvence, jelen esetben még a királynőnek is. Az ebet, akárcsak a régebben olyan sokat látott, és hőn szeretett rendőrkutyánkat, Rexnek hívják. Azonban benne nemesi vér csörgedezik, és ahogy királyi körökben szokás, elkényeztetik a piperkőc ebet. Rex azonban nem egy egyszerű királyi kutya, valahogy más mint a többi nemes kis kedvence. Egy különös napon minden megváltozik, ugyanis Rex szem elől téveszti a gazdáját, és hirtelen hétköznapi kutyák közé kerül, és azok csöppet sem nézik jó szemmel, hogy a királynő elkényeztetett kedvence is hozzájuk csapódik, ennek a nem túl szerencsés véletlennek köszönhetően.

Annak ellenére, hogy Rex egy kalandos utazás részese lesz, mégis a közemberek ebei nem fogadják be őt, és kezdetben mindezt nem érti, azonban később rájön, hogy a főnemesek és pórnép ebei általában nem barátkoznak egymással. A nem fajtiszta kutyák közt jön Rex számára a nagy felismerés és a "coming out" egyben, ebben a különleges, szívet melengető, belga animációs családi vígjátékban, hogy ő az a kutya, aki bár nem ér többet, mint a köznép ebeinek népes tábora, mégiscsak előkelő körökből érkezett. Nem meglepő módon, még a kutyáknál is, a gazdagok és szegények világa nehezen fér össze egymással. Gondoljunk csak az arisztokrata udvarra, hogy mennyire kereshetik a kis Rexet, és aggodalmaik közepette fogalmuk sincsen arról, hogy merre kóborol a nemesi eb, aki nincs hozzászokva az utcai léthez, hisz ő szobakutya volt világéletében.


A királynő kutyája egy kedves kis történet, amit főként kisgyermekes családoknak ajánlok figyelmébe, melyben a rendező, Ben Stassen, próbálja szemléltetni mindenféle előítéletet mellőzve, hogy a királyi és a utcai ebek nem egy táborba tartoznak. Eközben mindenki aggodalmaskodik Rex holléte miatt, és a kutya fő célja, hogy elkerüljön a rideg utcáról, és bármely eszközzel visszajusson a királyi rezidenciára. Arra azonban még Rex sem számít, hogy pont itt a külvilágban leli meg az igaz szerelmet, és választottja nem egy nemesi sarj lesz. Vajon mi lesz ennek a kedves kis történetnek a végkifejlete? Rex hazatalál? A királynő jó szemmel nézi majd, hogy kis kedvence szerelembe esett egy rangján aluli nősténnyel? Aki kíváncsi A királynő kutyája című, animációs filmre, az jövő év tavaszán megtekintheti a magyar mozikban a brit uralkodóház kutyájának, Rexnek a mozgalmas mindennapjait, melyet a királyi birtokon kívül él, egészen addig, amíg végül hazatalál, vagy mégsem?

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 3.1
Kritika értékelés 2.5
Kritika elolvasva 2 799