A kolibri projekt

The Hummingbird Project / A kolibri projekt
2019. április 04.
perry
A kolibri projekt

16 milliszekundum az életünkből semmi talán egy szempilla rezdülés, vagy inkább egy kolibri szárnyának rezdülése. Ebben a globális világban ennyi idő dollár milliárdokat ér emberek gazdagodnak meg és csúsznak le az információs sztrádáról. Tökéletesen megértem azt a nézőt aki Tőzsdecápák mozit szeretet volna látni izgalommal és feszes sztár szereposztással. A mögöttes drámákat hanyagolva és a sztárok színészi alakítására koncentrálva. A kolibri projekt bizony nem ilyen dialógusok halmaza, elmélkedés a gondolkodó emberről. Arról , hogy álmaink vannak és megakarjuk azokat valósítani. Mert kérem mit is teszünk ha zseniálisak vagyunk, kitalálunk valamit ami izgalmas és eltökélten létre is akarjuk hozni azt. Az ember már csak ilyen, hegyeket mozgat meg a szó valódi értelmében információs elsőségért.

Rendületlenül hisz önmagában, jön-megy intézkedik alkot és létrehoz. Bizony, van az úgy mikor már sínen vagyunk és beüt a krach. Addig is küzdünk "förtelmes főnökkel" hisztérikusan aggódó befektetővel és az élet gondjaival. Csak a célt látják és néha az szentesíti az eszközt, itt vetődnek fel a morális kérdések, mi lesz a mikroközösségünkkel, családdal és barátokkal az életünkkel amit beszippant a cél. Mint mondtam mi lesz akkor mikor rájövünk, hogy életünk hirtelen véget is érhet, hogyan kell akkor értékelnünk vagy átértékelnünk az előttünk álló időt. Érdektelenné válnak a munkahelyi cselszövések saját cselszövéseink, megérint a halál közelsége. Bebizonyosodik, hogy csak családra számíthatunk, testvérre, apára, anyára akik feltétel nélkül hova tovább érdek nélkül vannak velünk, vesznek részt az életünkben. Mert mi is maradhat nekünk és erre szép pillanatok sorozata az amis közösségbe való visszatérés ahol nem számít a vagyon nincsenek intrikák csak a napi élet szép és rossz pillanati. Igen, kissé melodrámára hajazó a haldokló testvér és a báty amint az esőt bámulják , az esőt ami életet ad és képletesen mosdat és felkészít egy végtelen útra.


Aki nem szereti a lassan épülő dialógusokból építkező, gondolatgazdag filmeket nézni annak azt javaslom lapozzon tovább. Aki pedig azt mondja ez milyen "irreális" az gondoljon bele az élet már csak ilyen.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 223