A kutyám nélkül sehova

Smuggling Hendrix / A kutyám nélkül sehova
2018. augusztus 09.
Bzsu861
A kutyám nélkül sehova

A kutyám nélkül sehova, eredeti címén: Smuggling Hendrix című ciprusi vígjáték, egy helyi zenész, és imádott kutyája történetét mutatja be a nézőknek, aki a jobb élet reményében külföldre szeretne utazni. Jannisz, aki eddig a régmúlt sikerek árnyékában élt, most úgy határoz, hogy lépést tesz annak érdekében, hogy ismét fénykorát élhesse, imádott kutyája társaságában. Azon a napon, mikor elutazni készül, pont házi kedvence hiúsítja meg a terveit, ugyanis Hendrix, a kutyus a költözés előtt néhány nappal, sajnálatos módon, átszökik azon a határon, amely a sziget görög, valamint török határán fekszik.

Jannisz ekkor elindul Hendrix felkutatására, és úgy dönt, hogy akármilyen módon is, de hazacsempészi a szökevényt. Az útja során számos kalandon megy keresztül, amíg meg nem találja a szökevény Hendrixet. Ezen kalandok fényében, már másként látja a világot, valamint egész eddigi életét. Vajon ezek után is el akarja hagyni a szigetet, egy jobb élet reményében? Sikerül-e megtalálni Hendrixet, és vajon mi volt ezzel a kutyus rejtett szándéka?


Direkt állt gazdija álmainak az útjába, vagy meg akarta mutatni neki, hogy mindennél van rosszabb? Vagy csak a véletlennek köszönhető az, hogy a zenész átértékeli az életét, valamint kutyája iránt érzett, mély, őszinte szeretetét? A kutyám nélkül sehova című kutyakomédia, sok mindenre megtanít minket embereket. Azokat, akiknek van házi kedvencük, de azokat is, akik nem rendelkeznek sem kutyussal, sem pedig cicával.

A film rendezője, valamint forgatókönyvírója, Marios Piperides volt, aki ezen alkotásával szemléltetni kívánta a kutya és az ember igaz barátsáságát. A Smuggling Hendrix a Cirko Film forgalmazásában kerül a magyar mozikba, idén augusztus elején, és biztos vagyok benne, hogy aki szereti az efféle történeteket, emberekről és állatokról, az nem fog csalódni benne.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika értékelés 8
Kritika elolvasva 2 515