A lány története

The Girl In The Book / A lány története
2015. december 11.
Bzsu861
A lány története

Marya Cohn különleges filmjében, A lány történetében Alice Harvey bolondos életének lehetünk szemtanúi, aki egyik butaságot csinálja a másik után, és hatalmas hévvel veti bele magát a kalandokba. Mindez annak köszönhető, hogy amikor 14 éves reményekkel teli ifjú tehetség volt, írt egy csodaszép könyvet, melynek ötletét apja egy író barátja ellopta.

Az Ábrándos szemekből bestseller lett, így Alice egész életében a Milannal való helytelen szexuális kapcsolat elől menekült, és lényegében ennek a regénynek az árnyékában élte életét. Édesapja az elismert new york-i könyvügynök, akinek barátai mind írók voltak, de Milan társaságára Alice-nek nem lett volna valóban nagy szüksége, csak egyfajta felnőtt támaszt látott benne.

Egy olyan szeretetet, amelyről úgy érezte édesapja sosem tudja neki megadni, hiszen túl elfoglalt és befolyásos személy ahhoz. Amint Alice betölti a 29. életévét megismer egy különleges férfit, Emmettet a születésnapi buliján, a mellékhelyiségben bujdokolva, és az évek múlása ellen harcolva. A munkája során ismét szembe kerül Milan Danekerrel, és a múlt szellemei kísértik a nőt. A sok fájdalmas emlék, mely Milan személyéhez köthetőek, a gyermekkori szárnybontogatások ifjúsági szerzőként, és a tudat, hogy ellopták az életét.


A cselekmény két szálon fut. Amint a felnőtt Alice olvasni kezdi a könyvet magunk előtt látjuk a múltat, valamint a jelent. Alice úgy érzi, hogy értéktelen, és mindez Milannak köszönhető, másrészt kissé bolondos nő, és nehezen tud felnőtt életet élni. Olyan mint egy kisgyerek, aki megrekedt kamaszként, és úgy is viselkedik. Amikor Emmettel már komolyra fordul a kapcsolatuk, elkövet egy hatalmas hibát. Szexuális kapcsolatba bonyolódik a barátnője 15 éves bébiszitterével.

Ezt követően Emmett a nő lakásán találja a kamasz fiút, és innentől már nincs megállás. Vajon Milan emléke és a kamaszkori problémák eltűnnek valaha Alice életéből, vagy így kell folytatnia mindent, fájó emlékektől gyötörve, és gyermekként élve? Egyszer muszáj felnőni, és megtanulni felelősséget vállalni a tetteinkért. A film csodálatos alkotás mindazok számára, akik annak ellenére, hogy közelítik a 30-at valami miatt nem tudtak felnőni. A rendezés, valamint a forgatókönyv kiváló, és a színészi alakítások is hűen tükrözik a történet jellegét. Megmutatják milyen az, ha keressük az utunkat, és milyen olyan emlékek között élni, melyek miatt mellékszereplőnek érezzük magunkat a saját világunkban. Mindazok számára ajánlom ezt az alkotást, akik képtelenek szembenézni a múlt szellemeivel.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7.5
Kritika értékelés 6.3
Kritika elolvasva 3 625