A Lego-kaland

The Lego Movie / A Lego-kaland
2014. február 06.
Steve
A Lego-kaland

Mikor először láttam A Lego-kaland filmet bemutató, ábrázoló plakátot, hirtelen nem jöttem rá, hogy a gyerekkorom egyik létfontosságú játékáról, szórakozás forrásáról van szó, mellyel bármikor órákat el tudtam volna játszani (akár ma is). Viszont amikor tudatosult bennem, hogy bizony a jó öreg LEGO-ról van szó, amely határtalan örömöket garantált építés terén, tudtam, hogy ezt a filmet látnom kell a moziban, első sorból, egyedül (hogy ne lásson senki mikor könnyek között élvezem a film minden egyes pillanatát), egy LEGO játékkal a kezemben… Így is tettem, és egy másodpercig sem bántam meg, mert a Lego-kaland olyan élményeket idézett fel, olyan nosztalgikus atmoszférát kreált, melyet még az sem tudott elrontani, mikor eszembe jutott, hogy hányszor léptem rá a mérhetetlen fájdalmakat okozó LEGO kockákra.
A film sztorija a saját kis kedves és szórakoztató módján egyszerű de nagyszerű. Hősünk, az Emmet (Chris Pratt) névre keresztelt LEGO-bábu egy teljesen átlagos polgára a városnak, aki mindig a játékszabályok szerint él, aki minden törvényt betart, és aki a lehető legboldogabb módon éli mindennapjait. Egész addig, amíg véletlenül a Kiválasztottnak nem hiszik, egy olyan már-már természetfeletti lénynek, aki képes arra, hogy megmentse a világot. Innentől kezdve kezdődik a kaland, és Emmet olyan világban találja magát, ahol ismeretlenek és barátok segítik küldetésében, hogy megállítsa a világ pusztulását akaró Lord Bizniszt. Ám az is hozzátartozik a sztorihoz, hogy Emmett nem úgy tűnik, mint aki készen áll egy ilyen eget rengető feladat kivitelezéséhez, de a sokszor komikus próbálkozásaiban vígan tartunk főhősünkkel.

A Lego-kaland roppant szórakoztató és magával ragadó filmre sikeredett, és bár az elején határozottan hangsúlyoztam a nosztalgikus meglepetéseket magában hordó elemeket, tudni kell a filmről, hogy még az is örömteli másfél óra elé néz, aki LEGO helyett inkább kocsikkal, Barbie babával vagy műanyag katonákkal játszott (senki sem játszott LEGO helyett ezekkel). Teljesen szerethetőek a karakterek, a történet humoros és hízelgő is egyben, és a tény, hogy “minden szupi szuper” viszi a pálmát. És említettem már, hogy a film csakis LEGO-ból áll? Biztos említettem már legalább egyszer.
Ha még nem láttad a filmet, akkor vagy nem volt LEGO-d vagy ... más opciót nem látok. Mindenképp nézd meg, és légy te is részese ennek az örömökben és vicces részekben gazdag kalandnak.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 9
Kritika értékelés 7.8
Kritika elolvasva 36 784