A nővérem húga

My Sister's Keeper / A nővérem húga
2009. június 26.
Bzsu861
A nővérem húga

Sajnos a betegség nem válogat szegény és gazdag, gyerek és felnőtt, gonosz és jó között, folyton szedi áldozatait a gyilkos kór: a rák. Ezzel a betegséggel küzd egy fiatal lány is, akinek családja különös módot választott lányuk megmentése érdekében. A szülők, Sara és Brian azért vállaltak egy harmadik babát, hogy ha az majd idősebb lesz, megmentse a testvére életét, mert mint kiderült sem az édesanya, sem pedig az édesapa nem megfelelő donor a lányuk számára, aki csontvelő átültetésre vár. A leukémia egyre jobban rombolja le azt a világot, melyben élnek, és napi küzdelmeik által súlyos nehézségek közepette próbálnak boldogulni. A kamaszlányról mindez még két esztendős korában derül ki, és először sem az édesapa, sem az édesanya nem akarja elfogadni a diagnózist, hiszen a minden szülő legfőbb félelme, hogy gyermeke előbb távozik, mint ők, azaz el kell temetniük legféltettebb kincsüket, akiért életüket adnák, majd úgy kell tovább élniük a nélküle monoton és üres mindennapokat.

Már van két gyermekük, és azért vállalják a harmadikat, hogy ő legyen a donorja a nővérének, azonban ettől az állapottól a fiatalabb testvér csak szenved, így úgy dönt, hogy pert indít a szülei ellen, akik kezdetben nem értik az indíttatását. Nem akarod megmenteni a saját testvéred? Azt akarod, hogy meghaljon?- hangzik el az elkeseredett, életbe belefásult édesanya szájából ez a két keserű mondat. Az akkor még csak 11 esztendős Andromeda úgy határoz, hogy felkeres egy ügyvédet, hogy visszaszerezze a saját teste feletti jogait. Már nem akar úgy élni, hogy csak donorként tekintenek rá a szülei, és nem gyermekként, hisz csak 11 éves.


Vajon kinek van több joga ebben a tragikus helyzetben? A beteg nővérnek, a donorként használt húgnak, vagy a mindenüket elvesztett szülőknek? Az egészség egy olyan kincs, melyet sokan nem becsülnek meg, egészen addig a pillanatig, amíg el nem veszítik azt. Sokszor azonban a betegek és családtagjaik belefáradnak a küzdelembe, és feladnak mindent. Vajon mi lesz a tragikus sorsú családdal? Kinek lesz igaza, és a legfontosabb: Mi a húg indíttatása? Aki még nem látta, a Nővérem húga című csodálatos, drámai, megható alkotást, és nem fél megkönnyezni egy filmet, annak ajánlom figyelmébe, illetve azoknak, akik nem becsülik meg azt, hogy egészségesnek születtek, és az élet apróságain bosszankodnak.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7
Kritika értékelés 9
Kritika elolvasva 2 389