A szoba

Room / A szoba
2016. január 28.
Bzsu861
A szoba

Bizonyára sokan emlékeztek még arra, amikor a kislány korában elrabolt Natascha Kampusch-ot egy rettentően gonosz, magát Istennek képzelő férfi, magával vitte őt, és hosszú évek során fogva tartotta, majd csodával határos módon kiszabadult. Nos, a Szoba című alkotás, mely rendkívül elnyerte tetszésemet, ugyanis nem egy átlagos emberrablós történet, hanem egy anya és fia, valamint azok kegyetlen, és félelmet nem ismerő fogva tartójának, a különös története egy ehhez hasonló movie, mely egy anya őszinte szeretetéről szól, melyet fia iránt táplál, és arról az általa megteremtett látszat boldogságról, melyet adni szeretne az öt esztendős fiúnak, aki eleinte még semmit sem fog fel a történekből, ugyanis édesanyja úgy intézi, hogy ne is tűnjön fel a fiának, hogy ők lényegében egy kegyetlen, ugyanakkor rettentően gyáva ember foglyai.

Ez egy óda egy anya-gyermek kapcsolatról, és várva várt szabadulásról, mely egy lenyűgöző és csodálatos történet, kitűnő alakításokkal, és mély érzelmekkel. Tetszett ebben az alkotásban, hogy a mindössze ötéves kisfiú mekkora bátorságról tesz tanúbizonyságot, valamint egy olyan édesanyát mutat be, aki a végtelenségig önzetlen, és fiáért akár önmagát is feláldozná. Az ötéves Jack számára kezdetben ez a kis Szoba jelenti magát a világot, nem éri külső hatás, ugyanis mind ő, mind pedig édesanyja ennek a kis helyiségnek a foglyai. A kisfiú, aki itt született, és anyjával együtt itt eszik, játszik, alszik, valamint tanul meg mindent, amire édesanyja megtanítja nem ismeri már a külvilágot, ugyanis öt év telt el azóta, hogy elrabolták őket.


Azonban egy nem várt fordulat következik be az életükben, melyet eddig rabként éltek, ugyanis a fiú ötödik születésnapja után, édesanyja közli vele, hogy az új világ a szobán kívül fog folytatódni, és épp itt az ideje megtapasztalni azt, ami a rideg falakon túl van, azaz a külvilágot. Ehhez azonban a merész és mindenre elszánt, harcos anyának, egy jó tervre és menekülési lehetőségre van szüksége, amit a kisfiúnak, Jack-nek egyedül kell véghez vinnie. Jack ekkor kezdi igazán megérteni, hogy a játékkal eltöltött idő a Szobában, nem a valóság, és igazából mindaz egy börtön volt, ők pedig fogvatartottak voltak abban. Amikor pedig végre szabadok lesznek Jack és anyja számára egy új, és jobb élet kezdődik. Olyan, amire sem ők, sem pedig családtagjaik nem készültek fel.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 8
Kritika értékelés 7.5
Kritika elolvasva 2 726