A szürke ötven árnyalata

Fifty Shades of Grey / A szürke ötven árnyalata
2015. február 12.
Steve
A szürke ötven árnyalata

Elérkeztünk ehhez is. Őszintén szólva, én csak azért néztem meg a filmet, mert eszméletlenül nagy felhajtást csináltak neki. Szerintem az idei évben ez a film kavarta a legnagyobb port. Valószínűleg el kellene olvasni a könyveket is ahhoz, hogy össze tudjuk hasonlítani a filmmel, de ez a film önmagában is leírható. Nagyon egyszerűen.
Két órán át nézed, ahogy Christian Grey, a gazdag és perverz férfi macska-egér játékot játszik Anastasia-val, aki kevésbé mozog olyan elit körökben, mint ő. Végül a még szűz lány néhány randi után odaadja magát Christian-nek, akinek megvan a maga stílusa, ha a szexualitásról van szó. Végül pedig a lánynak mégsem tetszik, ahogy a fiú bánik vele és elhagyja. Ennyi. Ebben minden benne van, amit el lehet mondani a filmről.
Na de nézzük meg azért a színészeket is: Dakota Johnson alias Anastasia Steele félénk, visszafogott és szégyenlős lány szerepébe bújik, olyannyira, hogy... az már sok. Az rendben van, hogy egy teljesen más karaktert kellett találniuk, mint a magabiztos szexuális ragadozó, Christian, na de ennyire? Minden szó, amit Anastasia kiejt a száján olyan, mintha az utolsó szava lenne, vagy mintha legalábbis valaki pisztolyt tartana a fejéhez, hogy ha túl hangosan beszél, főbe lövik. Remeg a hangja, a tekintete olyan, mint egy eltévedt őzgidáé. Számomra ez már túlságosan erőltetett. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy ellentétbe akarták hozni Christian-nel, és egy olyan lány kellett, akiről sosem gondolná az ember, de még a lány maga sem, hogy egy olyan gazdag és jómódú férfi, mint ő, felfigyel, sőt, ennél még többet is akar tőle. Jamie Dornan-ről ha idáig még nem igazán hallottunk, akkor garantálom, hogy a film után minden tinilány még álmában is felismeri. Van egy olyan érzésem, hogy ő is egy olyan színész lesz, akire ráragad egy bizonyos szerep, és kb. ennyi lesz a karrierje. Szerencséje van, hogy még két másik része is lesz a filmnek.

A hallottak alapján amúgy azt gondoltam, hogy sokkal durvább és alpáribb lesz benne minden szexjelenet, de a vége körül azt mondtam, hogy ez nem is olyan vészes, mint amilyennek beállították. Megnéztem kétórányi piros szobás erotikát, egyszer járunk, egyszer nem járunk játékot, Christian különböző perverz fantáziáit, amiről ráadásul szerződést is kellett írnia (!!!), és a végén... a végén pedig mindennek úgy van vége, hogy Anastasia megharagszik rá, miután durván elfenekeli.
Csak akkor nézd meg ezt a filmet, ha nagyon nincs más, amit nézhetnél. Természetesen nem olyan iszonyatos, mint amilyennek gondoltam, de a végén úgy éreztem, hogy ezt máshogy is meg lehetett volna oldani, nem pedig annyival, hogy Anastasia beszáll a liftbe sértődötten és elmegy.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 5
Kritika értékelés 4.7
Kritika elolvasva 125 725