A világ összes pénze

All the Money In The Word / A világ összes pénze
2018. január 25.
Bzsu861
A világ összes pénze

A legendás hírű rendező Ridley Scott, aki olyan alkotások megálmodója, mint a Gladiátor vagy a legendás Robin Hood, ismét egy remekművel rukkolt elő. Legújabb filmje egy olyan bűnügyi dráma, amelyben a 16 éves III. John Paul Getty, akit Charlie Plummer alakít, és nem mellesleg a világ leggazdagabb embere, az olajmágnás J. Paul Getty (Christopher Plummer) "kisunokája", igazi aranyifjúként éli világát Olaszország egyik legszebb városában, Rómában.

A gyöngyélet azonban hirtelen véget ér, amikor az olajmágnás unokáját rossz szándékú bűnözők elrabolják, és 17 millió dolláros váltságdíjat követelnek érte. John Paul erős akaratú édesanyja, Gail, akit Michelle Williams alakít a filmben, hiába kéri a dúsgazdag nagyapa segítségét, a hírhedten fösvény milliárdos visszautasítja az asszony kérését, ezért ő kétségbeesésében Getty üzleti tanácsadójához, az egykori CIA ügynök Fletcher Chase-hez (Mark Wahlberg) fordul, hogy ő legyen az, aki majd jobb belátásra bírja a nagyapát, aki még az emberrablás tényében is kételkedik.


Getty-nek valamit lépnie kell az ügyben, hiszen az idő rohamosan fogy, és a bűnözők is egyre türelmetlenebbek lesznek, és ha szükséges, akkor bármeddig hajlandóak elmenni, hogy bizonyítsák szándékuk komolyságát, és megszerezzék a gazdag nagyapa vagyonának egy részét, aki ha megfontoltan cselekszik, akkor talán épségben visszakaphatja az unokáját.

Vajon fösvénysége, vagy nagyapai érzései kerekednek felül? A másik fontos kérdés, hogy hallgat-e egykori CIA-s barátjára, mostani pénzügyi tanácsadójára, Fletcher Chase-re, aki eddig nem okozott neki csalódást, és soha nem is verte át. A film játékideje 135 perc és 16 éven felüli mozinézők, már megtekinthetik. Bonyolult, feszültségekkel teli, izgalmas filmre számíthattok.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 10
Kritika értékelés 6.7
Kritika elolvasva 513