A Wall Street farkasa

The Wolf of Wall Street / A Wall Street farkasa
2013. december 26.
Steve
A Wall Street farkasa

Martin Scorsese ismét hatalmasat alkotott ezzel a filmmel, hisz a tőle megszokott zseniális ötletességet, sziporkázó jeleneteket, és kimagasló egyediséget vitte a vászonra. A Wall Street farkasa kétség kívül a a 2013-as év egyik leghumorosabb filmje; természetesen e humor nem a Hollywoodtól megszokott unalmas, lerágott csont stílusú nevetséges semmit takarja, hanem annál jóval többet, olyan fekete humorral, szarkazmussal átitatott beszólásokat és jeleneteket, amelyre egyetlen reakció az önfeledt nevetés. Bátran kijelentem, hogy ez a 2013-as év egyik legjobb filmje, és biztosan helyet kap Martin Scorsese dicső dobogóján.
A film igaz történeten alapszik, melyhez Scorsese ragyogó megoldásait bátran hozzácsatolta. A film főszereplője Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio), aki 1987-ben zöldfülűként állást kap egy híres-neves Wall Street-i brókercégnél. A pozició remekül bejött neki, és annyira szárnyra kapott, hogy három évvel kesőbb saját céget alapít az ott tanultakat felhasználva. A hűséges cimboráival, akik a munkatársai is egyben, hatalmas összeget halmoznak fel úgy, hogy milliomosoktól csalnak ki óriási pénzeket, természetesen illegálisan. Mindezzel pedig mit kezd a még húszas éveiben lévő Belfort? Hedonisztikus életutat kezd, és a temérdek szex, pia és drog közepette hatalmas kalandokban vesz részt, még akkor is, amikor már az FBI is a nyomában van.

A leírtak alapján összegezzük hát a filmet. Martin Scorsese rendezte, tehát unatkozni nem fogunk, Leonardo DiCaprio a főszereplő, ergo biztos tökéletes alakításra számíthatunk, és a sztori tele van a fekete humor legnagyobb poénjaival. Szóval, érdemes-e a filmet megnézni vagy érdemes-e a filmet megnézni? Erre a költői kérdésre nem kell válasz. Amint említettem már, hatalmas kalandokban vesz részt ifjú és hajthatatlan főszereplőnk, és ezekhez társulnak a normálistól kilométerekre lévő cimborák is, és egy olyan kalandos, izgalmas, vicces filmet nyújtanak, amelyet mindenképp meg kell nézni, amelynek kihagyása a humor ellen intézett legnagyobb gaztett és sértés.
Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a filmet, mint mindegyik eddigi Martin Scorsese filmet, hisz ez a három óra önfeledt nevetéssel, rekeszizom-fájdalommal, és felejthetetlen pillanatokkal garantálja a néző jókedvét.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 9.5
Kritika értékelés 6.2
Kritika elolvasva 34 871