Agymanók

Inside Out / Agymanók
2015. június 25.
Steve
Agymanók

Az idei év egyik legjobb családi filmje ez, mely temérdek kacagást, számtalan vicces pillanatot, és hogy teljes legyen a kép, egy kevéske drámát is nyújt a nagyérdeműnek. Az Agymanók a Pixar újabb remekműve, mely nem csak gyönyörűre alkotott világával, tökéletesre csiszolt animációjával, de szerethető karaktereivel és családcentrikus meglátásával is bátran elvarázsol mindenkit, gyerektől egészen a felnőttig. Tehát pontosan azt kapjuk a Pixartól, amit kértünk, mikor nekikezdtünk a filmnek, másfél óra lazítást, amikor a humoros pillanatok egymás után jönnek, mikor gyakran csak a karakterek mimikája elég, hogy megmosolyogtasson, és mikor a történet levesz a lábáról a kedvességével.
A szeretni való kis mese főszereplője Riley (Kaitlyn Dias) egy boldog, gondtalan, jégkorongot kedvelő lány, akinek eddigi megszokott élete sajnos a feje tetejére áll. Ennek az oka, hogy szülei úgy döntenek, hogy San Francisco-ba költöznek, nem is sejtve, hogy bizony ott nem fenékig tejfel az élet, sem nekik, sem pedig a lányuknak. Riley érzései, melyeket eddig Derű kiválóan vezetett és tartott kordában, ebben a nehéz helyzetben is az események élére áll, megfeledkezve arról, hogy bizony más érzelmek is szükségesek az emberi élet nehézségeinek leküzdésére. Nem is csoda hát, hogy Bánat is kiveszi a részét a történetben, melynek aztán beláthatatlan következményei lesznek. Miután Derű és Bánat egy baleset következtében nagyon távoli helyekre kerülnek Riley elméjében, a vezetés Harag, Majré, és Undor kezébe kerül, mely sajnos nem mindig a legjobb megoldásokat kínálja.

A történet rövid bemutatása után nem is csoda, hogy sokan már azon törik a fejüket, hogy melyik szombati vagy vasárnapi lazítós délután kéne megnézni a filmet. Tökéletes választás a film, ha önfeledt percekre és szeretni való szereplőkre vágyik az ember egy olyan történetbe bugyolálva, mely mindenképp magával ragadó. És nem csak kacagásról van szó, hisz izgalmakkal és kalanddal is bővelkedik a film, hisz számtalanszor izgulunk együtt a főszereplőkkel, és szorítunk Rileynak, hogy minden helyzetben ismét a derű legyen a legfontosabb eleme életének.
Bátran ajánlom mindenkinek, aki kikapcsolódásra vágyik és szeretne egy önfeledt másfél órát egy kedves mese társaságában tölteni. Azoknak pedig, akik szeretik a Pixar meséit, és más animációs filmeket, ez a történet egy kihagyhatatlan kalandot jelent, az Agymanók.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 8.3
Kritika értékelés 6.5
Kritika elolvasva 119 397