Aki bújt, aki nem

Aki bújt, aki nem / Aki bújt, aki nem
2018. május 24.
Bzsu861
Aki bújt, aki nem

Schwechtje Mihály egy rendkívül sikeres magyar rendező, akinek rövidfilmjét először a 6. Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon már láthatták az érdeklődők. Ezen új kisjátékfilmje a versenyprogramban is szerepelt. Ami jó hír a magyar filmek rajongóinak, hogy az Aki bújt, aki nem a mozikban is látható lesz, mégpedig A fa alatt című, többszörös díjnyertes izlandi fekete vígjáték egyik kísérőfilmjeként.

Már jövő hónapban, egészen pontosan május 24-től forgalmazzák a filmet. Schwechtje Mihálynak hosszú a munkássága, csak sokan még nem ismerik azt. Ezen filmjét, az Aki bújt, aki nemet, az HBO Terápia című sorozatának harmadik évada előzte meg, ahol közreműködött rendezőként, azonban előtte is már számos kisjátékfilmet, valamint dokumentumfilmet, és számos színházi darabot is jegyzett már. Első nagyjátékfilmjének, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod című alkotásnak a mozibemutatója pedig idén szeptemberben lesz.

Ebben a májusi mozifilmben, az Aki bújt aki nemben a szegénységet helyezi középpontba és egy elhagyatott kis magyar faluba kalauzolja a mozinézőket, ahova egy szép napon egy drága autó érkezik, amit csodálva figyelnek a falubeliek, főként a kicsik. Azok a szegény sorsú gyerekek, akik életmódjuk ellenére, boldogan bújócskáznak az utcán, érdeklődéssel szemlélik a méregdrága autót. Legnagyobb boldogságukat abban lelik, amikor a kedvesnek tűnő sofőr még azt is megengedi, hogy egyesével beüljenek, és a hányatott sorsú gyerekeknek még arra is lehetőségük nyílik, hogy az összes gombot kipróbálják.


A sofőr érdekes módon mindenkivel nagyon közvetlen, és felettébb figyelmes. Ekkor elindul egy különös játék, melynek az a célja, hogy minden elbújt kisgyereket megtaláljanak, és beültessenek ebbe a csodajárgányba. A kocsi hamar meg is telik, ugyanis az, akit sikerült megtalálni, az beülhet. A sofőr még az is felajánlja, hogy menjenek el egy nagyobb körre becses tulajdonával. Az autó motorja azonban ekkor felgyorsul, és elhagyja a szegény kis falut. A bent rekedt gyerekeknek, azonban sejtelmük sincs, hogy mi történik velük majd a későbbiekben.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7
Kritika értékelés 6
Kritika elolvasva 2 361