Alfa

Alpha / Alfa
2018. augusztus 31.
Bzsu861
Alfa

Az Albert Hughes által rendezett, és az Intercom forgalmazásában a mozikba kerülő Alfa című amerikai akció-dráma, mely a thrillerhez szükséges elemeket sem nélkülözi, egy különleges, régi történet, melyet a nagyszerű alakítások, és kiváló forgatókönyv tesz hitelessé, és élvezhetővé.

A film játékideje csupán 90 perc, de nem szerez unalmas pillanatokat a nézőinek, ugyanis rendkívül látványos. Közel húszezer évvel ezelőtt játszódik, amikor még a sorsunk bizonytalan, és átmeneti jellegű volt. Ekkortájt, elődeink, az ősemberek még törzsekbe csapódva éltek. Főbb tevékenységeik a vadászat és a tűzrakás volt, hitük pedig hatalmas volt az égiekben.

A fiatal Keda, a fim főhőse ekkor indul először a törzs férfitagjaival egy vadászatra, ahol egy bölény felökleli őt, és egy mély szakadékba taszítja. Társai úgy vélik, hogy nem élhette túl mindezt, ezért magára hagyják. Azonban a baleset következtében nem halt meg, sőt nagyon is élni akar. A törzse által ellenségesnek ítélt világban, a vadonon keresztül indul el haza. Útja közben azonban mellészegődik egy sebesült farkas, aki társává válik rendkívül nehéz helyzetében. Mindketten fáradtak, betegek és kiszolgáltatottak, azonban mindezek ellenére különös barátságot kötnek, és egyre inkább ragaszkodnak egymáshoz.


Az akkori időkben az emberiség történetében ilyen még nem következett be, azonban ez az a kulcsfontosságú nap, amikortól egyre gyakrabban fordul elő, ugyanis ekkor talált rá az ember legjobb, leghűbb társára. Az elképesztő látványvilágú alkotás különös világba vezeti nézőit, és izgalmas történetet mesél el az ősemberről, valamint hogy honnan is ered a kutya és az ember barátsága. A főbb szerepekben Johannes Haukur Johannesson, Natassia Malthe, Kodi Smit-McPhee, valamint Leonor Varela.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7
Kritika értékelés 8
Kritika elolvasva 790