Alien: Covenant

Alien: Covenant / Alien: Covenant
2017. május 18.
Spawn
Alien: Covenant

Amilyen zseniálisan sikerült a Prometheus, annyira nagy melléfogás volt a Covenant űrhajó és legénységének története. A film szeretne újra értelmezni, és új alapokra helyezni mindent, és valahol talán arra akar rávilágítani, hogy önmagunkban keressük a válaszokat (az idegenek embrióját ne, ezek még gyorsabban és még észrevétlenebbül fejlődnek).

Szóval egy idegen bolygó, egy alkotó, teremtő és David, az örökség, a halhatatlan android, akinek kedvence az Istenek bejövetele (a Valhallába). Ő is a Covenant űrhajó technikusainak része, ám a hajó egy váratlan elektromágneses vihar következtében megreked, és veszít legénységéből. Tehát a hallhatatlanság - mulandóság filozofikus kérdésével kezdünk, miközben megismerkedünk az új látványvilággal, ami már nem is a 3D, hanem a 4D-s, mozgó székes és egyéb effektek irányába halad.

Hamarosan egy idegen bolygón láthatjuk őket, bevetés közben, ám sokkal több kültéri jelenettel operál a film, mint az eddigi Alien filmek összesen. Egy légi jármű és egy kifejlett idegen összecsapásakor kifejezetten az Avatart juttatta eszembe, és képregényből mondjuk az Alien-Superman kombó még rémlik, az utóbbi nem, tehát nesze tessék itt van.


Az idegenek, tojás, arctámadó, kifejlett sorozatgyilkos kifejlődésének vége, növények, gombák, spórák segítségével juttatják az emberi szervezetbe őket. Szóval a klasszikus elemek a jövőé? Legalábbis ezt sugallja David 1 és David 2, amolyan Da Vincit és kezdeti rajzait, idéző stílusban. Szóval a gép eljátssza a fő gonoszt, megelevenedik a tragikus szintén történelmi szinkronitást (vagy szinkronicitást) mutató múlt, és az idegenek eljövetele, melyek biológiai fegyverként kezdték és az android kezei között tökéletesedtek, és szétterülésükre bújik elő a halál, ami Poehoz és művéhez illően végre vörös ruhában is látható (kép és színminőség ugyebár). Szóval rengeteg kicsi majom szerű alien, egy két plágium szerű jelenet, pocsék színészi játék, tán egy jelenet tetszett ez ügyben, visszaköszön, az álomcsapda, a lény stb. A befejezés tűrhető és időszerű. Zord jövő felé haladunk, mint a többi részből is sejthettük.

Az eredeti borító valami borzalom és nem fejezi ki a film tartalmát hangulatát, amolyan leocon szoborcsoport buli volt-os. Ennél még a Crossovereké is kifejezőbb volt.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 6
Kritika értékelés 1
Kritika elolvasva 1 965