Alita: A harc angyala

Alita: Battle Angel / Alita: A harc angyala
2018. november 30.
Bzsu861
Alita: A harc angyala

Egy nap, a lebegő óriásvárosok által uralt távoli jövőben, ami alatt a Földünket szemétkupacok tömkelege borítja, Ido, a kiber-doktor egy női arcot vél felfedezni. Ebből a szemétkupacból előbukkanó kiborglányból később óriási harcos lesz, a neve: Alita.

Miután Ido hazaviszi megjavítani, új életre kel, és ő lesz a legendás Alita, a harc angyala. A főhősnőnk memóriáját törölték, így nem képes emlékezni. A jószívű kiberg-orvos minden erejét beveti annak érdekében, hogy megvédje a lányt múltjától, és ezzel védelmezze őt, valamint szeretteit. Hugo, a kedves barát többször is felajánlja neki, hogy visszahozza emlékeit, hogy elindulhasson útjára, és a sötét erő nyomába eredjen. Ez azonban még nagyobb veszélynek teszi ki őt, valamint családját.

Szerelmi szál is van Yuko Kishironak, a manga megalkotójának művében, aki méltán lehet büszke erre a különleges alkotásra, amit hamarosan a mozikban is megtekinthettek. A kiborg-doki és Alita között egyre szorosabbá válik a kapcsolat, azonban a lánynak mindeközben harcolnia is kell önmagért, és családjáért.


A filmet az a James Cameron álmodta meg, aki többek között a Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével készült legendás Titanicot alkotta meg még 1997-ben. Emellett az ő rendezésében került a filmvászonra az Avatar, mely az Alita mellett, szintén egy japán mangán alapuló történet. Cameron rendkívül nagyot álmodott, azonban a rendezés jogát átadta Robert Rodrigueznek, hogy az Avatar folytatásán dolgozhasson.

Az Alita elkészítése hatalmas és kihívásokkal teli feladat volt Rodriguez számára, de mint a nagy rendezők általában, ezzel mit sem törődve, filmre vitte a James Cameron által megálmodott kiborglány izgalmakkal teli történetét. Ha csak fele akkora sikerre számíthat az alkotás, mint az Avatar, melyre rengetegen voltak kíváncsiak, már akkor is hatalmas bevételt hozhat Rodriguez számára.

A történetben a japán mangákat ugyanazzal a különleges számítógépes technológiával vitték képernyőre, ahogy azt a Cameron által rendezett Avatarban is tették. A 20th Century Fox produkciójában a főbb szerepekben: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Ed Skrein, Jackie Earle Haley, valamint Keean Johnson láthatóak.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika értékelés 9
Kritika elolvasva 1 700