Alkonyattól pirkadatig

From Dusk Till Dawn / Alkonyattól pirkadatig
1997. február 06.
Bzsu861
Alkonyattól pirkadatig

Az Alkonyattól pirkadatig, eredeti címén: From Dusk Till Dawn, egy amerikai akciófilm, Robert Rodriguez rendezésében, és a kultsorozat, a Vészhelyzet Ross dokijának, George Clooney-nak a főszereplésével készült. A forgatókönyvet, a Trainspotting, valamint a Ponyvaregény rendezője, Quentin Tarantino, valamint a rendező, Robert Rodriguez, és Lawrence Bender írták közösen. A profi, összehangolt munka kapcsán egy izzasztó, félelmetes vámpír movie született, mely a 90-es évek egyik kultfilmje.

A főbb szerepekben a legendás rendező, Quentin Tarantino, Harvey Keitel, a gyönyörű színésznő Salma Hayek, Juliette Lewis, Kelly Preston, Ernest Liu, Cheech Marin, Danny Trejo, Tom Savini, Fred Williamson, Michael Parks, valamint John Saxon láthatóak. Akik szeretik a vámpíros filmeket, azok számára a 90-es évek egyik legjobban sikerült alkotása, az Alkonyattól pirkadatig, azaz a From Dusk Till Dawn biztosan nem fog csalódást okozni. A rendezés kitűnő, a forgatókönyv, mely Quentin Tarantinótól származik, jól kigondolt, és meghökkentő, a szereposztás pazar, hiszen maga Tarantino is szerepet vállalt a filmben, és ne feledkezzünk meg a többi nagy sztárról sem, mint George Clooney, valamint Kelly Preston, és Salma Hayek, akik a film óta hatalmas karriert futottak be, bár Tarantino már akkor is nagy név volt a filmes szakmában, hiszen addigra elkészítette a legendás Ponyvaregényt, melynek zenéjét még ma is kívülről fújják a 90-es évek fiataljai.


A történet címszerepében, a Gekko testvérek állnak, akiknek a lába alatt forróvá vált a talaj, így úgy döntenek, hogy a távoli Mexikó felé veszik az irányt. Útközben még egy prédikátort is túszul ejtenek a gyerekeivel együtt és ellopják a lakóautójukat is, és ők azok, akik később a vámpírok elleni harcban, nagy segítségükre lesznek, hiszen mint tudjuk, az ilyen lények, rettegnek a kereszttől. Egy különös, ódon kis kocsmánál állnak meg, azonban azt nem is sejtik, hogy hosszú lesz az éjszaka, ugyanis ez a hely valójában, egy hírhedt, és veszélyekkel teli vámpírtanya.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 6.4
Kritika értékelés 2.3
Kritika elolvasva 5 029