Álljon meg a nászmenet!

My Best Friend's Wedding / Álljon meg a nászmenet!
1997. december 04.
Bzsu861
Álljon meg a nászmenet!

Mindig is szerettem az esküvős filmeket, amikor mindenki boldog, és vőlegény és menyasszonya alig várja a a nagy napot. Hatalmas vendégsereg, rokonok százai, díszes ruha, finom torta és alkohol, na és persze a pár hőn áhított szerelmének beteljesedése. Azonban mi van akkor, ha van egy személy, aki mindennek az útjába akar állni, saját önzősége miatt? A két címszereplő, Julianne és Michael szinte elválaszthatatlanok, és mindent megbeszélnek egymással, nincs olyan titok vagy piszkos dolog, amit ne tudnának a másikról. A kamaszkori szerelem az évek során barátsággá alakult, azonban, amikor Michael rövid ismeretség után bejelenti, hogy nősülni készül, akkor Julianne gonosz tervet eszel ki, hiszen mikor a telefonban Michael elújságolja neki a hírt- hiszen Julianne egy kulcsember az életében- megerősítést, és a nő áldását várja, ő azonban amikor felfogja mi történt, hanyatt-homlok esik, és megdöbben, hogy a sportriporter ilyen hirtelen szerelemre lelt, egy nagyon fiatal lány személyében, akinek ráadásul az édesapja milliomos.


Julianne-t innentől saját önzősége vezérli, és eltökéli, hogy tönkreteszi a pár boldogságát, és keresztbe téve nekik, az esküvőt is megakadályozza, saját módszereivel, ebben pedig még segítségre van meleg barátja is, aki kezdetben úgy hiszi, hogy Julianne mindezt azért teszi, mert szerelmes egykori kamaszkori párjába. A nőt úgy éri ez a hír mint a villámcsapás, és mivel csak pár napja van gonosz terve megvalósításához, ezért elutazik az esküvő helyszínére, ahol a fiatal és gyönyörű menyasszony, Kimberly megkéri őt, hogy legyen a koszorúslánya, mert mint mondja, nincs túl sok barátja. Julianne, ahogy egyre jobban megismeri a milliomos palánta lányt, és rádöbben, hogy Kimberly nem olyan mint ő gondolta, hanem egy csupa szív ember, aki valóban szereti Michaelt, és rádöbben, hogy mindeddig önmagát ámította azzal, hogy szerelmes a kamaszkori szerelmébe, aki már csak barát, és nem több annál.

Bár sokáig még azon van, hogy megváltoztassa az események menetét, és megakadályozza az esküvőt, egyre inkább elmélyül benne az érzés, hogy ezt nem teheti, hiszen Kimberly és Michael valóban szeretik egymást, és az nem olyan plátói, mint amit ő érez. Valahol mégis benne van kisördög, és azt szeretné, ha Michael őt vezetné oltár elé, de mindezt csak azért, mert úgy érzi, hogy megy az idő, és ő már sosem lelhet párra, hiszen nincs Michaelhez fogható férfi. Meleg barátja személyében még egy fiktív vőlegényt is szerez, hogy féltékennyé tegye Michaelt, azonban terve egyre inkább füstbe megy, bármilyen módszert is választ, itt csak ő veszíthet, hisz az igaz szerelem útjába semmi sem állhat. Így van ez Michael és Kimberly esetében is, akik minden körülmények között megtartják az esküvőt, vagy mégsem?

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 10
Kritika elolvasva 2 174