Arcélek, útszélek

Visages, villages / Arcélek, útszélek
2018. április 26.
Bzsu861
Arcélek, útszélek

Az Arcélek, útszélek című francia dokumentumfilm rendezője, valamint forgatókönyvírója JR és Agnés Varda. Az Arcélek, útszélek című alkotás több mint húsz rangos filmes díjat tudhat magáénak, köztük Cannes-ban az Arany Szem díjat, valamint azt is fontos megemlíteni, hogy még Oscar-díjra is nevezték a legjobb dokumentumfilm kategóriájában.

Ez egy rendkívül különleges alkotás, melyben a francia új hullám egyetlen női képviselője, a 89 éves Agnés Varda, és a 33 éves, francia fotós és street artist, JR összefogott, hogy maradandót alkosson az utókor számára. Vajon mi a közös a szemléletükben és világlátásukban? Első blikkre azt gondolnánk semmi... Elvégre mi lehetne a közös a pont egy 89 éves híres asszony és egy 33 éves zsenge korú ismert fotós között? Most meg fogtok lepődni, több mint azt valaha is gondoltátok volna. Ez pedig nem más, mint a hasonló filozófia és a képek megalkotására, valamint kiállítási módjára irányuló soha el nem múló szenvedély és elkötelezettség.


A két híres alkotónak a felfedezőútja ez az alkotás, melyben JR egyfajta különleges fotóautomatává átalakított lakóautójával útra kelnek, és eljutnak Franciaország számtalan eldugott kis falvába, és a helyiekről készítenek monumentális portékat, melyet később hasznosítani tudnak munkájukban. A képek általában lakóházak, pajták, gyárépületek falait közelíti meg más szemszögből és látókörből, és azok a vonatok oldaláról tekintenek vissza az ábrázoltak függvényében.

Az Arcélek, útszélek című különleges, szívet melengető alkotás, nagy találkozásokról, és egy nem mindennapi barátságról szól, mely az alkotók között szövődik hosszú útjuk alatt. Ez a film varázslatos hangulatot csempész a mindennapjainkba, amolyan ma nagy népszerűségnek örvendő road movie.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 2 066