Az a hülye szív

Dieses bescheuerte Herz / Az a hülye szív
2018. október 11.
Bzsu861
Az a hülye szív

Marc Rothemund új filmje, az Az a hülye szív című német dráma egy megrendítő alkotás egy fiatal fiúról és annak utolsó napjairól. A forgatókönyvet Lars Amend, Daniel Meyer, Maggie Peren, valamint Andi Rogenhagen írták közösen. Az összehangolt munka eredménye, egy kiváló alkotás a főszereplő Lennyről, akinek semmi sem elég, és amikor beérné azzal amije van, akkor elveszíti az édesapja által rábízott 15 éves kamasz, súlyos szívbeteg barátját, Davidet.

Az amerikai A bakancslistához hasonlóan összeállítja a fiatal fiúét, amit meg kell tennie annak, mielőtt szívbetegségébe belehal. A film zenéjét Johnny Klimek szerezte, mely hűen tükrözi az érzelmes, megrendítő alkotás hangulatvilágát. A főbb szerepekben Elyas M'Barek, Philip Schwarz, Uwe Preuss, valamint Nadine Wrietz láthatóak. Az Az a hülye szív című filmben a fiatal Lenny nem érzi magát boldognak, annak ellenére, hogy minden megadatott neki. Édesapja egy rendívül sikeres kardiológus, aki pénzeli fiát, pedig az már elmúlt 30 éves, és csak annyi a dolga, hogy a mának éljen, és élvezzen minden pillanatot.


Lenny azonban csak gyötrődik idilli életében, hogy mégis mi értelme van mindennek. A helyzete, és egyben élete, akkor vesz egy 180 fokos fordulatot, amikor édesapja úgy határoz, hogy nem ad több pénzt felnőtt gyermekének, és nem hajlandó őt tovább eltartani. Innentől kezdve, a fiatal férfi csak akkor kap apjától pénzt, ha gondját viseli apja egyik fiatal páciensének, aki egy rendkívül ritka és súlyos szívbetegséggel született.

A 15 éves David, ennek ellenére boldogabb, mint a 30 éves Lenny, aki csak akkor szembesül azzal, hogy milyen jó élete van, amikor megismeri a kamaszfiút. Végül Lenny úgy határoz, hogy felállít a kamaszsrácnak egy 25 pontos listát, amit át kell élnie, mielőtt meghal. A kezdetben kényszerű kapcsolatból szoros barátság szövődik, csak az a hülye szív ne lenne.... Aki kíváncsi erre a kitűnő, bár kissé szomorkás német drámára, az megtekintheti a magyar mozikban idén október elején. A filmet a Big Bang Media forgalmazza, és játékideje 90 perc.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7.6
Kritika értékelés 7
Kritika elolvasva 3 899