Az a nap a tengerparton

On Chesil Beach / Az a nap a tengerparton
2019. február 14.
Bzsu861
Az a nap a tengerparton

Az a bizonyos nap a tengerparton, amikor minden olyan idillikus és mesés volt, ahogy a tenger habjai mardosták a partot, és a két szerelmes egymásra talált, ám a sors több akadályt is gördített szerelmük útjába. A helyszín Anglia, az 1960-as években, amikor még az érzelmeket is befolyásolta a szexuális szabadság problémája, valamint az a bizonyos társadalmi nyomás, amellyel a párnak meg kellett küzdenie, és szembe kellett szállnia, mégpedig a brit polgárok rosszallásával. Végül azonban, a szerelmesek ezekkel mit sem törődve, mély érzelmeik által, melyeket egymás iránt tápláltak legyőzték mindezt, és a különös nap a parton egy különlegesen romantikus esküvői éjszakához vezetett.

Az Az a nap a tengerparton című brit zenés romantikus dráma története azt bizonyítja, hogy az igaz, és mély érzelmek, valamint az őszinte szerelem útjába sem a társdalom tagjai, sem pedig az akkor még tiltott szexualitás kibontakozásának nehézségei nem állhatnak az útjába. Ha két fiatal egymásra talál, akkor áthidalhatják ezen akadályokat, és szembe nézhetnek ezekkel a problémákkal, és küzdhetnek a szerelmükért tűzön-vízen át, hiszen az a nap a tengerparton mindent megváltoztatott. A "nap" a fiatal nő és férfi egész életét, valamint a táradalomhoz való viszonyulását, és a szigorú brit közemberek által közvetített előítélek által uralt társadalmat is sikerült némileg jó irányba terelnie, azáltal, hogy látták, hogy ez a pár valóban szerelmes egymásba, és azon a bizonyos napon a tengerparton megváltozott minden.


Talán a szikrázó napsütés okozta, talán a tenger hűs fuvallata, de az is lehet, hogy csupán két ember őszinte, és felettébb szenvedélyes egymásra találásának története, az 1960-as évek Angliájának, szigorú szabályrendszere csapdájában. A főbb szerepekben Andy Burse, Rasmus Hardiker, Billy Howle, valamint Saoirse Ronan láthatóak. A film várhatóan jövő év elején bombaként robban be a köztudatba, ugyanis debütálása az eddigi tervek szerint 2019 februárjában, pontban Valentin-napon várható. Kell ennél szebb ajándék?

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 9
Kritika értékelés 1
Kritika elolvasva 2 593