Az acélember

Man of Steel / Az acélember
2013. június 20.
Spawn
Az acélember

Luis és Clark. Smallville. És sorolhatnám, tucatnyi folytatás, adaptáció újra gondolás és álmodás a távoli Kripton bolygó gyermekéről, a világot megmenteni kényszerülő, inkognitóban élő újságíró-szuperhősről. Persze, ahogy az lenni szokott, ahogy a nézőközönség, úgy a főhős, is egyre menőbb, immáron nem telefonfülkékben öltözik át, már ennél is gyorsabb (mint mindenkinél) és erősebb.

Egyetlen gyengéje, szülőbolygója (melynek katasztrófája kapcsán szülei a földre, az amerikai vidékre, adoptálták) a Kripton zöldes kristályos anyaga, ettől ugyanolyan sebezhető lesz mint bármelyik halandó ember. Ezzel operál, ősi ellensége a zseniális és géniuszi, ördögi és bájos társnője és tettestársaival mutatkozó Lex Luthor. Méghozzá nem is kevéssel, az Antarktisz jegéből szerzett kristállyal egész új földrészt készül kiemelni a tengerből (ezúttal szinte hanyagolja a Szent-András törésvonalat) és igyekszik véget vetni a világot sújtó idillnek.

A film kissé brutálisabb mint a korábbiak, itt már lesz hátba szúrás is, de csak, hogy a 12-es korhatár rákerüljön. De semmi komoly, a világ ismét megmenekül, tengerjáró, titkos kísérletek, a folyton eltűnő így a romantikának gátat szabó Clark Kent karakter és a filmhez vagy sorozathoz passzoló humor.


Könnyed kikapcsolódás elébe nézünk, hiszen minden idők legismertebb és legsematikusabb szuperhőse ismét megmenti szerelmét és a világot, ép úgy egy egész estés mozifilmben, mint egyes epizódokban-jelenetekben, akár gyorsabban mint Spiderman és Ramones. Mint ahogy a comicsban, itt is superman mindennel és mindenkivel kompatibilis, aki kicsit is otthonosan mozog a szuperhősök világában. Aztán Hulk, Thor, X-men, Wolwerine (rozsomák).... Hát jól beindult a széria és a crossover. Ez egy jól sikerült és feledhetőbb darab, szemben a világot megmentő ruhatervvel.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 5
Kritika értékelés 6
Kritika elolvasva 1 428