Az én hősöm

Le retour du héros / Az én hősöm
2018. augusztus 09.
Bzsu861
Az én hősöm

Laurent Tirard új filmje, Az én hősöm, eredeti címén: Le retour du héros egy francia-belga történelmi vígjáték a híres Neuville kapitányról. Tirard olyan filmeket készített már el, mint a 2009-es Nicolas az iskolában című családi movie, valamint a 2012-es a sikeres Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát című epizódja. A megtörtént eseményeken alapuló komédia, a 19. század elejének különleges történetét dolgozza fel.

Forgatókönyvét a filmet rendezőként is jegyző Laurent Tirard mellett Grégoire Vigneron írta. A főbb szerepekben Jean Dujardin, Mélanie Laurent, Noémie Merlant, valamint Christophe Montenez láthatóak. Jean Dujardin ezt megelőzően többek között látható volt a 2013-as A Wall Street farkasában, valamint a 2016-os Életem NAGY szerelme című romantikus komédiában. Mélanie Laurent játszott a nagy sikerű 2009-es Becstelen Brtigathyk című akciófilmben, valamint a 2010-es Kezdők című drámában.

Noémie Merlant olyan filmek sztárja, mint a 2014-es komédia, az Emlékek őrzői, valamint a 2015-ös, Egy őrült pillanat című romantikus dráma. Christophe Montenez többek között látható volt eddig a 2016-os The virgin soldier című drámában, ,valamint a 2017-es Refuge című rövidfilmben. A történet szálai az 1809-es Franciaországba viszik a nézőket, ahol Neuville kapitányt a frontra hívják, aki ezzel összetöri leendő menyasszonya szívét, és összes közösen dédelgetett álmukat.


Ekkor a nő testvére úgy határoz, hogy levelet fog írni neki a férfi nevében, annak szellemében, hogy felvidítsa a szomorú asszonyt. Ekkor azonban minden a feje tetejére áll, elindul a lavina, és az óriási kalamajka is, ugyanis Neuville visszatér a frontról menyasszonyához. A rendezés kitűnő, így a forgatókönyv is, a film pedig kacagtató, különleges szerelmi történet és egyben életrajzi dráma a híres Neuville kapitány életéről. Aki kíváncsi erre a történelmi alkotásra, az idén augusztusban megtekintheti azt a magyar mozikban a Big Bang Média forgalmazásában.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 9
Kritika értékelés 7
Kritika elolvasva 2 704