Az örökösnő

Toppen av ingenting / Az örökösnő
2019. január 31.
Bzsu861
Az örökösnő

Az örökösnő, eredeti címén: Toppen av ingenting című, svéd-brit dráma, egy mesés meggazdagodás nem túl boldog története, melyben az örökösnő nem nagyon tud mit kezdeni a kialakult helyzettel, amikor rendívül tehetős édesapja elhalálozik, és a már nem túl fiatal, 68 éves asszony, megörökli annak fényűző bérházát Stocholm belvárosi, elit negyedében, és önhibáján kívüli tévedésekkel teli sorsával kell megküzdenie, ha nem tud megoldást találni azzal a bérlakással, amivel lényegében semmi sem stimmel, és egy igazi átok, egy nem várt csapda. A svéd nő, Nojet, aki bár eddig az idős, és tehetős édesapja pénzéből tengette a mindennapjait, felelősség nélkül, most mégis kénytelen lesz kezdenie magával valamit, hogy a hatalmas házzal ne ússzon el mindene.

Az asszony eddig a gazdag édesapa, havi járadékából finanszírozott mindent, most azonban megoldást kell találnia. Kezdetben persze Nojet számára, minden csupa fény és csillogás, és úgy gondolja, hogy ez a mesés ingatlan, egy valóságos aranybánya, és már epekedve várja, hogy a befolyó lakbérekből megkezdhesse új, az eddiginél is fényűzőbb életét. A későbbiekben azonban, a csodásnak vélt házról kiderül, hogy egy igazi pénznyelő, és inkább átok, mint áldás, ugyanis a várva várt mesés bevételek helyett, csak a gondok várnak rá, és elkezd minden a 68 esztendős Nojet nyakába szakadni.


A nő ugyanis egyre váratlanabb, és kellemetlenebb helyzetekben találja magát, a megörökölt vagyon miatt, és mindezek fölött, ott tornyosul a minden egyes nappal egyre nyomasztóbbá, és mindinkább fenyegetőbbé váló épület, mely maga az átok, és Nojet sajnos minderre csak későn döbben rá. A főbb szerepekben Leonore Ekstrand, Christer Levin, Olof Rhodin, valamint Christian Saldert láthatóak. A filmet a Cirko Film forgalmazza, és várhatóan jövő év januárjában játsszák majd a magyar mozikban.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 2
Kritika értékelés 4
Kritika elolvasva 1 328