Az utolsó pogány király

Redbad / Az utolsó pogány király
2018. szeptember 06.
Bzsu861
Az utolsó pogány király

Roel Reiné új filmje, Az utolsó pogány király egy kereszténységhez köthető, érzékeny témát dolgoz fel. Reiné ezt megelőzően olyan filmeket vitt képernyőre, mint a 2010-es Halálfutam című akciófilm második epizódja, a 2012-es Skorpiókirály című fantasy harmadik része, a 2013-as Pokoli egyezség című akciófilm, a 2015-ös A vasöklű férfi című harcművészeti film második epizódja, valamint a 2016-os Tökéletes célpont című akciófilm második része.

A főbb szerepekben Gijs Naber, Egbert Jan Weeber, Jonathan Banks, valamint Aus Greidanus láthatóak. Gijs Naber olyan sikeres filmek elismert sztárja, mint az 1990-es The Final Sacrifice című fantasy, valamint a 2016-os Master Spy című komédia. Egbert Jan Weeber Az utolsó pogány királyt megelőzően játszott többek közt a 2007-es Vivere című romantikus filmdrámában, valamint a 2015-ös Sunny side up című thrillerben.

Jonathan Bank látható volt az 1984-es kultikus Szörnyecskék című horrorparódiában, a 2001-es Krokodil Dundee 3. című kalandfilmben, a 2013-as Személyiségtolvaj című krimi-vígjátékban, valamint a 2018-as, The Commuter- nincs kiszállás című akciófilmben. Az utolsó pogány király története egészen Krisztus után 745-ig nyúlik vissza, amikor Bonifác szerzetest meggyilkolták.


Bonifatius Wynfrith, vagy ismertebb nevén Szent Bonifác egy angol származású szerzetes, hittérítő, valamint vértanú volt, emellett pedig Germánia apostola. Állítólagos halála még ma is történelmi rejtély. Meggyilkolását még most is boncolgatják a történészek. A haláleset a holland Dokkum városában történt, és a történelem úgy állítja, hogy pogány harcosok tették. A kérdés adott: Vajon tényleg lemészárolták Bonifác szerzetest a pogányok, vagy ez csupán egyfajta keresztény nézőpont és mindez másképp történhetett?

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 5.3
Kritika értékelés 3.5
Kritika elolvasva 3 479