Az utolsó szó

The Last Word 2017 / Az utolsó szó
2017. január 24.
perry
Az utolsó szó

Az utolsó szó után csend van és már nincs több hang nem forognak már lemezek, csak lassan kilépünk ebből az életnek nevezett körforgásból.
Tudom a fiatalok még nem törődnek ezzel és igazuk is van elég ezt későbbre hagyni. Viszont engem így 68 évesen gondolkodóba ejt. Tettem -e eleget az életben? Nem süllyedtem -e el a középszerűség mocsarába? Szóval miképpen éltem az életem. Hol vannak a vágyak megvalósításának eredményei.
Lettem-e író mint nem lettem világhíres, akartam-e igazán, hogy valami izgalmasat tegyek le az "asztalra"?
Az utolsó szó talán ennyi dióhéjban összefoglalva. Baj-e ha maximalizáltak vagyunk nem csak másokkal de magunkkal is. Hiszen jobbnak lenni nem csak kötelességünk de egyenesen tennünk kell érte.

Akkor is ha ezzel megsértünk másokat, tudom az őszinteség nem a légkifizetődőbb buli, de hát a dolgokat elkenni sehová sem vezet.
Ez a mozi kis dolgozat arról, hogy képesek vagyunk-e magunkkal számot vetni, nem csak egy langyi és biztonságos életet élni ami igazából semerre sem visz. Vagy fogjuk magunkat és kiráncigáljuk a trutyiból habtestünket.

Harriet Lauler sem más mint egy sikeres nő abból a korból mikor még egy nőnek bele kellet simulnia a kor elvárásaiba. Így aztán bőven volt kivel és mivel küzdeni olyan embereket szerezve kiállásával és vas akaratával akik kiállhatatlan perszónának tudták.
Pedig csak messze megelőzte a korát és nem állt bele a kor nőideáljának szerepébe.

Tudom , mondhatjuk ez csak egy modern hollywoodi történet innen az álomgyárból.
Igen, nem is sokat téved aki erre gondol, de van benne valaki egy hölgy akit Shirley MacLaine neveznek. Számomra ő csodálatos színésznő és ez a film az ő jutalomjátéka.
A nagy színészek ismérve, hogy mint egy kaméleon felveszik a megformálandó alakot. Felruházzák kellemmel, szellemmel és bájjal már elhiszem , hogy nem vele, de kemény idős üzletasszonnyal állok szemben. Aki élete alkonyán arra is képes , hogy szembe nézzen a hibáival és orvosolja is azt.
Persze a halál mellett boldog végkifejlet is van de ez dramaturgiailag pontosan bele illik a film zárásába. Ezt azonban nem árulom el nézzétek meg magatok.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7.7
Kritika értékelés 9
Kritika elolvasva 283