Barbie, és a rózsaszín felhők

Barbie / Barbie
2023. július 20.
perry
Barbie

Ahogy az szokott lenni kicsinyben a film kivívta a magyar férfiak és nők szeretetét és ellenszenvét. Ez már csak így szokott lenni kies hazánkban is. Vagy talán már nem vagyunk a fogyasztói társadalom keblén (?) és magunkba szívva a stexet, harácsot ( a vagyon szerzés alapja = dollár, font, jen, és kedves társai) olcsó Porsche 911 kábítjuk a magyar Barbieket. Csupa fény és csillogás a mi kis nosztalgia diszkónk egész nap lábujjhegyen járva. Csak akkor ébredünk rá a valóságra ha a sarkunk leér ... és akkor bbbböööaf és más ehhez hasonló csúnyaságok jönnek.

Az itt jelen levő patriarchák mélyen fel vannak háborodva a női alapú társadalmi lehetséges világán. Míg nem a feministák, azok nem tudom mit tesznek, de majd a nálam okosabbak megmondják itt. Az viszont tény , hogy a MATEL tudja mit csinál és nem véletlenül szállt be a filmbe, hiszen azonnal 40% megugrást hozott létre a részvényei a tőzsdén . Bizony jól van ez így popsi bele fér a nadrágba ( Katona Klári) a gyerek majd új babát fog kérni a kassza csörög és már kész is van a társadalmi szatíra. Azt ugyan kevésbé szeretjük ha görbe tükröt tár elénk valaki már pedig a Barbie nem tesz mást mint exponál egy világméretű társadalmi jelenséget a bizniszt. Ezen túl pedig miképpen lehet pinkben az egész világ és mennyire kézzelfoghatóak a gyermeki álmok. Ja, és káros -e a fenn nevezett baba gyermekeink világára, világnézetére és a nemzeti érzésre.


Ugyan akkor olyan csak a filmekben vagy a mesekönyvekben mint ADÓCSALÁS , ezt a szót itt kies hazánkban nem is ismerjük helyette a MAGYARNI szót használjuk (Co. Örkény István) aminek jelentése mindent pontosan befizetni a NAV-nak. Meg aztán Ott van az ALAN nevű baba aki sem nem machita ( macsó) sem nem férfias és kisebbségi példány ooops. Á mi nem vagyunk felszínesek komoly megfontolt döntéseket hozunk ahogy az , az igazi férfiakhoz illik! Soha sem lennénk felszínesek mint a kedves film, hiszen " különféle jerekekkel kísérletezünk, hun házasodunk, hun meg elválunk (Weöres Sándor) aztán annyi. Szóval kedveskéim az élet ennyire egyszerű. Ez az élet, Babolcsai néni! (P. Mobil zenei album) Vagy Barbizunk, vagy Barbizunk?

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 9.5
Kritika értékelés 8.3
Kritika elolvasva 1 606