Batman: A sötét lovag

Batman: The Dark Knight / Batman: A sötét lovag
2008. augusztus 07.
Spawn
Batman: A sötét lovag

Nos bizonyosan sokan fájó szívvel látják, látták, hallották, hogy Jack Nicholson immáron nem tetszeleg Joker szerepében legalábbis az elkövetkező 152 perben.... Nem halljuk többet a szellemes és rémisztő monológot: Táncoltál már az ördöggel sápadt holdfényben? Heath Ledger helyettesíti a fő gonoszt, (az új mondóka pedig így hangzik: Miért vagy olyan komoly?) aki az előző részből megismert Bruce Wayne – Batman a denevérember fő riválisa lesz, de akadnak rossz fiúk bőven.

Feltűnik Harvey Dean (Aaron Eckhart) – Két arc, a madárijesztő, az ászok folyamatosan cserélődő csapata, és persze a mindig manipulálható közvélemény, mely végül és természetesen egy sötét lovagért kiált. Pedig az előző részben ez a jelenség egy rémületes látomás - vízió volt, a már megismert őrült drog dealer pszichiáter és Arkham Asylum jóvoltából. Tehát egyértelműen nem egy optimista látomás, nehéz napok néznek Gotham City lakóira, választási bulik, lobbik és fogyatkozó büdzsék a vérre menő hatalmi játszmákban, melyben a közbiztonság és ártatlan emberek élete a tét.


A főhős komoly dilemma elé kényszerül, egy rejtvényt kell megoldania, azaz ő kényszerül választás elé, akár egy korábbi Batman filmben, és Harvey Dent komolyan megsérül. Fél arca, és ép elméje odalesz, társul a sátáni Jokerrel, hogy végül győzelmet arassanak az igazság bajnoka felett.

Persze más dilemmák és dilettánsok is akadnak, ám Morgan Freeman (Alfred) jegyzi meg szellemesen: maga azzal vádolja Gotham egyik legbefolyásosabb és gazdagabb emberét, hogy éjszaka álruhában, csúcstechnológiával felfegyverkezve ritkítja a rossz fiúk sorait? És ezzel jól összefoglalta a film lényegét. Végül két hajó, és a rajtuk raboskodó utasok, két detonátor és egy kegyetlen ultimátum. A film a választásokról szól.

Hihetetlen akciójelenetek, és minden ami robban, rakéta, aknavető, kórház elképesztő látvány és pirotechnika. A film zenéjét Hans Zimmer jegyzi, és egy kiemelkedően kellemes attitűdöket tartalmazó lemezzel van dolgunk, mely remekül passzol a film feszültségéhez, cselekményéhez és karaktereihez, valamint lelki vívódásaikhoz.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 8
Kritika értékelés 6
Kritika elolvasva 1 565