Batman: Felemelkedés

The Dark Knight Rises / A sötét lovag: Felemelkedés
2012. január 26.
Spawn
A sötét lovag: Felemelkedés

A spártai körülményeket, hatalmas költségvetést, high tech kísérleti technológiát, és neves színészeket felvonultató trilógia harmadik része méltó befejezése a sorozatnak. A helyszín ezúttal is Gotham City, a nép lázong, akárcsak a rossz fiúk, és úgy tűnik a megoldás is ugyanaz lesz, mint az ezt megelőző két alkalom esetében: A sötét lovag. Ellenfele: A terrorista és a terrorból hasznot húzó, bosszúszomjas és kegyetlen Bane lesz.

Ha a denevérember nem győzedelmeskedik, egész Gotham az övé lesz. Látványban, akcióban és a remekül árnyalt, a jó és rossz örök harcát elmesélő darabban sem lesz hiány, mi több, ezzel a résszel bezárólag mindent végignézhetünk, amit a kevlár és a páncél enged. Mintha sokan megint megfeledkeznének Batmanről és visszatérünk a széria alapvető kérdéseihez, konfliktusaihoz, helyszíneihez és szereplőihez. Ez az ő sötét, anarchikus (vagy ez esetben azzá váló) történetük, mely korántsem mentes az erőszaktól és brutalitástól, a korai Arnold Schwarzenegger filmeket juttatja eszembe.


Persze Gotham üvegpalotájának falán tükröződik önmaga, mintha ebben a történetben mindenkinek két személyazonossága - indentitása lenne, mindent áthat az eszeveszett téboly és őrület, és a határán sodródó karakterek. A főnök maszkjai mögött tehát ismét emberi szívek és jellemek rejtőznek, kiknek megvannak a maga hibái és erősségei.

Nos, ez a remek színészeket és még nagyszerűbb alakításokat felsorakoztató széria, végül megosztja a rajongókat, ki az effektek, látvány és high tech-kel telezsúfolt cyber Gotham, ki az old school verzió megoldásai, elemei és a maga újszerűségével anno előrukkoló Batman filmek mellet teheti le voksát.

A sporteseményeket biztosítani kívánó Tom Gordon rendőr főkapitány tehetetlen a Guerilla támadóval szemben, és ismét kiderül, hogy a precizitás és a látványos pirotechnika nem csak velük van jóban. Ebben a részben egy stadion és egy híd repül a magasba rengeteg jármű mellett.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 8
Kritika értékelés 8
Kritika elolvasva 3 341