Batman: kezdődik

Batman Begins / Batman: kezdődik
2005. július 14.
Spawn
Batman: kezdődik

Bruce Wayne korán el kell, hogy búcsúzzon szüleitől, árvaként is milliárdosként nevelkedik családi birtokán, mely egy titokzatos denevérekkel teli barlangot rejt. Itt lel magára és fogalmazódik meg a méltán népszerű, képregényekből és a kezdeti Batman és Robin filmekből ismertté vált kultikus figura, Gotham City védelmezője.

Valamint a távol keleten, havas hegycsúcsokkal övezve, egy kolostor keretein belül, ahol is nindzsák gyakorolják ősi hivatásukat. Egy film arról, hogyan is talál magára minden idők legsötétebb jófiúja, és, hogy a távolság mennyire kézzelfogható, érezhető és meghatározó. Christopher Nolan még csak beleült a forgatói székbe, szerintem az új széria folytatásai ígéretesebbek, ennek a DC adaptációnak.

Szóval az árnyak szövetsége, Bhután, a gyermekkorban gyökerező dolgok és ahogy lenni szokott egy, a főhőshöz dukáló szépség. Lassan de biztosan eljutunk a Batmobilig. Ez a film egy újrakezdése, és újraértelmezése a történetnek, mely mint az Ouroboros kígyó a saját farkába harapott a legutóbbi szériában. Természetesen Gordon rendőr főkapitány sem marad tétlen az ügy kapcsán.


Egy trilógia nyitó darabja, mely már az első részben kellően megosztotta a nézőközönséget, de akárcsak főhőse, kellően beivódott a köztudatba. Talán kevésbé elvont (már szuper képességek, mutációk, csodafegyverek terén) mint a legutóbbiak, de a Batman logó az égen, és a sorozat korábbi verzióival szemben fejét felütő realizmus szerű vízió elviszi a filmet egy új irányba. Látványos harci jelenetek és a nindzsák az árnyak szövetségének sötét titkai harcművészete, a rejtőzéstől a megfélemlítésig, és persze rengeteg trükk, ahogy azt sejthettük.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7
Kritika értékelés 7
Kritika elolvasva 1 361