Bérgyilkost fogadtam

Dead in a Week (Or Your Money Back) / Bérgyilkost fogadtam
2018. november 01.
Bzsu861
Bérgyilkost fogadtam

A Bérgyilkost fogadtam, eredeti címén: Dead in a Week (Or Your Money Back) , egy brit akció-vígjáték, Tom Edmunds kiváló rendezésében, mely egy abszurd komédia drámai elemekkel ötvözve. William élete romokban hever, sikertelenség jellemzi őt minden területen, ezért úgy határoz, hogy feladja a harcot, és inkább meghal, minthogy ilyen szánalmasan létezzen tovább. A fiúnak már kilenc sikertelen öngyilkossági kísérlete volt, ugyanis még abban is peches, hogy kioltsa életét. Egy nap elhatározza, hogy mivel ez így nem megoldás, így inkább felfogad egy profi bérgyilkost, aki elvégzi a piszkos munkát, és megszabadítja őt kínjaitól.

Sok pénzt fizet neki, és az alku alapján egy hét alatt végeznie kell a fiúval, különben Williamnek vissza kell fizetnie az erre fordított összeget. Kissé non-sains, és morbid történet, ugyanis a fiúnak lényegében mindegy, hisz ő mindenképpen el akarja dobni magától az életét, azonban vajon mi történne az esetben, ha a fiatal fiú átgondolja azt, rendezi dolgait, és úgy dönt, hogy mégsem a halál az egyetlen megoldás a problémáira. A főbb szerepekben Gethin Anthony, Marion Bailey, Aneurin Barnard, valamint a szárnyát bontó ifjonc színésztehetség, Christopher Eccleston láthatóak. A filmet a Vertigo Média Kft. forgalmazza, és hogy fokozzák a morbiditást november 1-jén, azaz Halottak napján lesz a premier vetítése.


A játékidő 90 perc tömény izgalom, feszültség, dráma, öngyilkossági kísérletek halmaza, sikertelenség, különös gondolatok az életről, melyeket inkább a felnőtt nézők érthetnek, és foghatnak fel igazán, emellett az abszurditás, és a film ambivalens hangulatvilága miatt is inkább nekik ajánlom ezt a kitűnő alkotást. Aki kíváncsi a Bérgyilkost fogadtam című akció -vígjátékra az megtekintheti pontban november 1-jén.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika értékelés 3.3
Kritika elolvasva 1 607