Black Adam

Black Adam / Black Adam
2022. október 20.
ermak95
Black Adam

Sokat gondolkoztam azon, hogy érdemes-e kritikát írni a Black Adamről. Nem grandiózus, a hibái szinte akármelyik más szuperhősfilmben megtalálhatóak, és az egyetlen ok, amiért bárki beül megnézni, az hogy két órára kikapcsolódjon. Ezt a célt a film kiszolgálja, de a következő Marvel vagy DC mozi bemutatójára valószínűleg elfelejtjük (akárcsak a legtöbb Thor, Pókember vagy Vasember filmet).

Amiért mégis érdemes, ha röviden is, de szót ejteni a Black Adamről, az a főszereplő miatt van. A Dwayne Johnson által megformált Teth Adam ugyanis teljes mértékben anti-hős, aki nem morális szabályok szerint játszik, a rosszfiúkat gond nélkül porlasztja el vagy használja golyófogó pajzsnak.

Viszont a szokásos szuperhősfilm-recepttől csak ennyiben tér el, több változatosságot felesleges keresni benne. A szintén anti-hős Deadpool filmjeinél legalább igyekeztek (a képregényekhez hűen) fekete komédiát a vászonra vinni, a Black Adam ellenben nem több, nem kevesebb egy sima akciófilmnél.


Eléggé klisés a történet, a legtöbb fordulatot is már jó előre lehet látni. Az antagonistának semmi személyisége nincsen, annyira közhelyes, de a két ifjú, még tapasztalatlan szuperhős, Ciklon és Atom is rémesen fárasztóak.

A furcsa, hogy ezekre a hibákra valahogy mégsem tud az ember igazán haragudni, hiszen naiv, aki egy ilyen filmtől többet vár egy egyszerű, rövid kikapcsolódásnál. Igazából az akciójelenetek látványa többet nyom az élvezeti faktorba, mint a karakterek vagy a dramaturgia. Persze van az a szint, amikor már a bűn rossz dramaturgiától vagy a borzalmas dialógusoktól válik a film végignézése egy szenvedéssé (mint például a Morbius), de a Black Adam szerencsére ezt a mélypontot nem éri el.

Éppen emiatt, egy egyszeri kikapcsolódásnak teljesen megfelel. Izgalmas, látványos, kicsit más, mint Superman vagy Wonder Woman, és szórakoztatni tud minket, ha semmi különlegeset nem várunk tőle.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 6.3
Kritika értékelés 8.9
Kritika elolvasva 1 070