Bolti tolvajok

Manbiki Kazoku / Bolti tolvajok
2019. január 10.
Bzsu861
Bolti tolvajok

A bolti tolvajok, eredeti címén: Manbiki Kazoku, egy japán bűnügyi dráma, mely Hirokazu Koreeda rendező-forgatókönyvíró kitűnő munkája. A japán bűnügyi drámát, a Cirko Film forgalmazza, és jövő év elején debütál a magyar mozikban. A főbb szerepekben Sakura Andô, Lily Franky, Sôsuke Ikematsu, Kirin Kiki, valamint Mayu Matsuoka láthatóak. Az alkotás az idegennyelvű filmek közül, az egyik legjobb minősítést, azaz a 8.1-es pontszámot tudhatja magáénak, a legrangosabb mozis portálon az imdb-n, ahol a szakértők és a mozinézők kritikus szemmel szemlélik az alkotásokat, még azokat is, melyek a hollywoodi álomgyárból jönnek ki a futószalagról, nemhogy egy művészfilmet, mely bolti tolvajokról és egy család boldogulásáról szól.

A történet két címszereplője, Oszamu és fia, akik éppen bolti lopást követnek el, majd azután összetalálkoznak egy kislánnyal, aki éhesés fázik. Éppen hideg tél van akkortájt, amikor megismerkednek a gyermekkel, és úgy döntenek, hogy hazaviszik magukkal, és adnak neki némi vacsorát, hogy enyhítsék a szenvedő kislány éhségét, valamint szeretnék, hogy az felmelegedhessen a szobában. A fiatal lány annak ellenére, hogy elsőre nem lelkesedik ezért az ötletért, mégis belemegy, és egy idő után már a piti tolvaj, Oszamu felesége is kiegyezik azzal, hogy befogadják a szegény, árva gyereket.


A család ugyan ezekből az illegális, pitiáner lopásokból próbálja túlélni a nehézkes mindennapokat, azonban még így is a nyomor szélén tengődnek, és élik az életüket. Ennek ellenére külső szemmel nézve valahogy mégis rettentően boldognak tűnnek. Ez azonban csak addig tart, amíg egy váratlan esemény következik be, és az rendkívül súlyos titkokat hoz a felszínre, mely a kislányt kissé megrémiszti. Az őket összekötő, néhol erősebb, néhol gyengébb szálak szinte pattanásig feszülnek, és elszakadni látszanak, azonban mindig van kiút a sötétből a fény felé, és az élet bármikor hozhat sorsfordító eseményeket, melyek elfeledtetik a rosszat.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 10
Kritika elolvasva 1 501