Bosszúállók: Ultron kora

Avengers: Age of Ultron / Bosszúállók: Ultron kora
2015. május 07.
Steve
Bosszúállók: Ultron kora

Egy újabb szórakoztató, izgalmas, akciódús Marvel-film, pont annyi poénnal megfűszerezve, amennyi kell és amennyi illik. Számomra nagyon jó mozis élmény volt, csak jót tudok róla mondani. Aki szereti az akcióhős filmeket (főleg a Marvelt!) annak csak ajánlani tudom.
Végig lehet izgulni az egészet, már az első pár perc után azt érzed, hogy felmegy benned az adrenalin, hisz nagyon keményen indít. Arra vár az ember, hogy lesz egy kisebb bevezető, néhány poén, mint ahogy azt már megszokhattuk a Thor vagy az Iron Man filmekben, de nem! Egyből az akció, a nagyon jó effektek és minden főhős a képernyőn terem.
A Bosszúállok ezúttal Ultronnal, az életre kelt öntudattal rendelkező elmével szemben találják magukat, aki természetesen világméretű pusztítással fenyegetőzik, elsősorban azonban a Bosszúállókat akarja kiirtani. A többi a szokásos: szövetkeznek a Bosszúállók, kieszelnek egy tervet, mindenki beveti magát az emberiség megmentéséért. Sablonosnak hangzik, de nagyon jól lett megrendezve és az itt-ott elszórt poénok különösen jól sikerültek.

Ami egy Marvel-filmből sem hiányzik (lásd: Hulk, Vasember, Bosszúállók 1), az a hihetetlen mennyiségű rombolás. Itt is egész városrészeket rombolnak le, a kár szinte felbecsülhetetlen, de hát nincs mit tenni, ha elszabadul a hihetetlen Hulk. Félreértés ne essék, semmi bajom Hulk-kal, kifejezetten jó szereplőnek tartom, ezért hangsúlyozni szeretném, hogy a romboláshoz mindannyian egyaránt hozzájárultak. Oly mértékben, hogy kicsit már soknak is tartottam. Ahogy a Michael Bay-filmek a közismert robbanásokról lettek híresek, úgy most én a rombolásokat a Marvel-filmekkel asszociálnám.
Ebben a részben megjelenik két új jövendő Bosszúálló, akik eleinte még a főhőseink ellen harcolnak: Pietro és Wanda Maximoff, akik a technológia kísérleti alanyai lettek, és ők is természetfeletti erőkkel bírnak. Valahogy sejteni lehet, hogy végül a Bosszúállók oldalán kötnek ki, ám sajnos a dráma sem maradt ki a filmből, és Pietro meghal a végső összecsapásban. Ez a rész nekem pont, hogy nem tetszett, szerintem nem volt különösebb jelentősége a film kimenetelében. Ennyi erővel már életben is hagyhatták volna.
Ettől eltekintve azonban a film átlaghangulata nagyon jó és izgalmas, kíváncsian várod a végkifejletet. Egy újabb sikeres Marvel-filmet nézhetünk meg, véleményen szerint.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7.3
Kritika értékelés 6
Kritika elolvasva 203 918