Bridget Jones babát vár

Bridget Jone's Baby / Bridget Jones babát vár
2016. szeptember 15.
Bzsu861
Bridget Jones babát vár

A Bridget Jones babát vár, azaz eredeti címe szerint: Bridget Jone's Baby, egy 2016-ban bemutatott amerikai-francia-brit komédia, Sharon Maguire rendezésében, és a jól ismert, új külalakkal és a plasztikai műtétjének köszönhetően teljesen más arccal rendelkező Renée Zellweegerrel. A forgatókönyvet Helen Fielding, Dan Mazer és a tehetséges Emma Thompson írták. A producerei munkát Tim Bevan, Eric Fellner és Debra Hayward vállalta el. A főbb szerepekben a szórakozott Bridget Jones- akit Renée Zellweger formál meg- mellett, Colin Firth, a Grace Klinikából jól ismert Patrick Dempsey, Jim Broadbent, Gemma Jones és a kitűnő színésznő- aki fiatalon Shakespeare: Sok hűhó semmiértben játszott többek közt, valamint látható volt még jóval később az Igazából szerelem című romantikus vígjátékban is- Emma Thompson láthatóak.

A zeneszerzője pedig nem más volt, mint Craig Armstrong. A romantikus komédia gyártója, több stúdió volt, közte a StudioCanal, a Miramax, a Perfect World Pictures, valamint a Working Title Films, forgalmazója pedig a Universal Pictures. Műfaját tekintve egy hamisítatlan romantikus vígjáték, amelyben Bridget ismételten hatalmasat alakít. Az USA-ban és Nagy-Britanniában 2016. szeptember 16-án, Franciaországban 2016. október 5-én, Magyarországon pedig 2016. szeptember 15-én mutatták be a mozikban. Azt követően, hogy Bridget szakított Mark Darcyval, úgy tűnik, hogy "boldogan él, amíg meg nem hal" , azonban a terve nem igazán úgy alakul, mint ahogy azt elvárta. Immáron nem harmincas, hanem negyvenes szingliként, azt a számára rendkívül nehéz döntést hozza meg, hogy csupán a hírproduceri munkájára koncentrál, és régi, valamint újdonsült barátokkal veszi körül magát, akiknek a társágában csak úgy repül az idő és elszabadul a káosz.


Bridget most kivételen látszólag teljesen ura a helyzetnek, azonban nem várt fordulat következik be az életében, melyre legmerészebb álmaiban sem számított. Vajon mi baj lehet akkor, ha ő kézben tartja a dolgokat? Ekkor azonban, a váratlanul betoppanó Kupidó közbelép, és Bridget egy fesztiválon- ahova fiatal kolléganőjével érkezett- megismerkedik egy Jackkal, a rendkívül jóképű amerikaival, aki úgy udvarol, amiben még nem volt része, Mark Darcy -val való kapcsolata alatt sem. És akkor jön a nem várt, megdöbbentő fordulat, ugyanis flúgos hősnőnk áldott állapotba kerül, azonban van egy apró kis bökkenő. Bridget csak 50 százalékban biztos abban, hogy ki a gyermekének az édesapja.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 023