BrightBurn – A lángoló fiú

BrightBurn / BrightBurn – A lángoló fiú
2019. május 23.
Bzsu861
BrightBurn – A lángoló fiú

Számos szuperhősös történet kezdődik úgy, hogy az űrből A Földre pottyan egy különös lény, aki emberfeletti képességekkel rendelkezik. Ilyen például a Superman is, ahol egy ismeretlen bolygóról származó fiúból a világ megmentője lesz, aki a jóért harcol, és a gonosz ellen küzd. Nos, a BirightBurn- A lángoló fiú, nem egy ilyen film, ugyanis itt az űrből hirtelen a Földre pottyant gyermekből nem szuperhős, hanem valami ősi gonosz erővel felruházott felnőtt válik, akiből csak úgy árad a gazság, melyet később rossz célokra használ fel. A BrightBurn című amerikai horror-sci-fi, kissé hajaz a jól ismert Omen történetre, ahol egy rettentően gonosz gyermek van a címszerepben, aki pokollá teszi a szülei életét, és ellehetetleníti a létet, és a boldog hétköznapokat is szörnyen nyomasztóvá teszi, démoni ereje által.

Ebben a történetben is kezdetben még nem tűnik gonosznak, a gyermekként ártatlan lény, azonban a későbbiekben, felnőtt korára, egy ördögi erő vezényli őt, amivel akárcsak a jól ismert Omenben, tönkreteszi a befogadó családja életét, és másokat is veszélyeztet. A mostohaszülők, biztos jobban örültek volna, ha azt éreznék, hogy egy csodálatos embert neveltek az ifjú gyermekből, azonban a férfi ördögi ereje nem neveltetés kérdése, hanem múltjáé, mellyel nem tud megküzdeni, és természetéé, mely által manipulálja a környezetét, és pokoli szenvedés lesz családja élete a démoni erejű fiú mellett.


A filmet David Yarovesky rendezte, és forgatókönyvét Brian Gunn, valamint Mark Gunn írták, akik a produceri teendőkből is szervesen kivették részüket. A főbb szerepekben Elizabeth Banks, David Denman, Meredith Hagner, valamint Matt Jones láthatóak. A Brightburn várhatóan jövő tavasszal debütál a magyar mozikban, így akik kíváncsiak a démoni fiú történetére, azok premierjekor megtekinthetik a filmet.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 4.7
Kritika értékelés 4.8
Kritika elolvasva 3 189