Brilliantissime

Brillantissime / Brilliantissime
2018. szeptember 20.
Bzsu861
Brilliantissime

Michèle Laroque rendező-forgatókönyvíró új filmje, a Brilliantissime egy hamisítatlan francia komédia, egy kamaszlány és édesanyja kapcsolatáról és arról, hogy miként lelhetjük meg újból, elvesztett önmagunkat. A forgatókönyvet a filmet rendezőként is jegyző Michèle Laroque mellett Geraldine Aron, Lionel Dutemple, valamint Benjamin Morgaine írták közösen.

A remek munka eredménye egy kiváló film, mely nem hétköznapi, és csöppet sem klisés. A főbb szerepekben feltűnik többek közt Françoise Fabian, Kad Merad, Julien Arruti, valamint a rendező, Michèle Laroque színészként is megmutatja tehetségét az alkotásában. Françoise Fabian, ezt megelőzően játszott többek közt a a 2004-es 5X2 című drámában, a 2008-as Zűrös kamaszok című romantikus komédiában, valamint a 2012-es Hogyan nevezzelek? című vígjátékban.

Kad Merad olyan filmek sztárja, mint a 2004-es Kóristák című musical, a 2009-es R.T.T című romantikus komédia, a 2008-as Külvárosi mulató című filmdráma, valamint a 2010-es 22 lövés című thriller. Julien Arruti többek közt feltűnt már a 2010-es Szívrablók című romantikus vígjátékban, a 2014-es Babysitting- A felvigyázó című komédiában, valamint a 2017-es Oltári baki című kacagtató alkotásban is. Michèle Laroque színészi tehetségét megmutatta már többek közt az 1990-es a Fodrásznő férje című szomorkás hangvételű alkotásban, az 1996-os Mi a hézag tanár úr? című drámában, valamint a 2016-os Kemping 3 című vígjátékban.


A Brillantssime egy édesanya történetét meséli el a nézőknek, aki életét szinte idillinek gondolja. Angela Nizzában él, egy meseszép lakásban, a jóképű férjével, valamint a tinédzser korú lányával. Azonban szent karácsony estéjén a tinilány elköltözik a barátjához, a férje elhagyja, és emellett még a legjobb barátnője is inkább altatót vesz be, hogy elkerülje a találkozást a nővel. Angelát sokkolják ezek az események, és nem marad más választása, mint hogy újra megtalálja önmagát. Ez valljuk be sosem egyszerű folyamat, és ha segítség kell, még mindig ott van a zsarnok anya, a rendkívül hisztérikus legjobb barátnő, valamint egy neves pszichológus, aki az orvoslásban a nem mindennapi, kísérleti megoldások megszállottja.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika értékelés 3
Kritika elolvasva 1 561