Cargo

Cargo / Cargo
2018. május 17.
Bzsu861
Cargo

Ben Howling és Yolanda Ramke legújabb thrillerjében, a Cargóban a férfi főszerepet Martin Freeman, a nőit pedig Susie Porter alakítja a nagy sikerű filmben. A különös történet szálai egyre csak bonyolódnak, ugyanis járvány üt ki, és a két címszereplő Andy, valamint Kay elkeseredetten próbálnak előle megmenekülni egyéves kislányukkal. Utuk egy lakóhajóra viszi őket. Sok megpróbáltatáson mennek keresztül, mialatt a járvány egyre csak tombol.

Rosie a kislányuk mindebből még semmit sem ért, de szülei tudják, hogy mindannyian nagy veszélyben vannak. Sajnálatos módon a biztonságosnak hitt kis tákolmányuk egy támadás során a darabjaira esik szét. Ekkor az asszony férje Kay életét veszti, azonban Andy is veszélyben van, ugyanis ő is megfertőződött a halálos kórral. Az asszonynak mindössze 48 órája van arra, hogy nevelőszülőket találjon egyetlen gyermekének Rosienak.

Attól fél, hogy ő is olyan szörnyeteggé változik, mint akik elől eddig menekültek. Ekkor jön a nem várt fordulat a történetben, ugyanis mint kiderül egy ausztrál őslakos törzs az asszony közelében van, és talán ők lehetnek a kislány új gondviselői. Azonban ez a törzs meglehetősen ellenségesen viszonyul a járvánnyal fertőzöttek iránt, így egyre reménytelenebb a helyzet. Mindez azt jelenti, hogy megközelítésük pont akkora veszélyforrás számukra, mint maga a járvány és annak pusztítása.


Ekkor történik az, hogy egy fiatal bennszülött lány megközelíti Andyt és kislányát, és ő lehet az asszony egyetlen mentsvára a kiútra, és az egészséges életre gyermeke számára. Ez Andy egyetlen és egyben végső esélye arra, hogy biztonságban bejusson a közösségbe, de a balsors kíséri az asszonyt továbbra is, ugyanis ennek a lánynak esze ágában sincs visszamenni a törzséhez, ugyanis pontosan azért indult el, hogy gyógyírt leljen édesapja betegségére. Úgy próbál apján segíteni, hogy megkeresi az elveszett lelkét, mely ősi hiedelem a bennszülött törzseknél. A találkozástól a maguk módján mindketten a megváltást remélik, azonban össze kell fogniuk, ha meg is akarják lelni azt.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 4
Kritika elolvasva 2 042