Charlie angyalai

Charlie's Angels / Charlie angyalai
2019. június 06.
ermak95
Charlie angyalai

Mindenki jól ismeri azokat a filmeket, amelyeket egy pillanatra sem lehet komolyan venni és különösebben nem magaslanak ki sem színészi alakítás, sem történet kategóriában. Mégis élvezzük és szeretjük őket, egyfelől azért, mert abszolút semmit nem várunk és ezért csalódni sem tudunk, másfelől mert egy kellemes másfél-két órás kikapcsolódást nyújtanak.

A 2019-es Charlie angyalait igazából röviden össze lehet foglalni annyiban, hogy ugyanaz, mint a 2000-es évek elején készült két film. Könnyed, magát nem igazán veszi komolyan, és ha mégis, akkor azt is direkt eltúlozva. Lecsupaszítva a történet is megegyezik a korábbi filmekével: sablon gonosztevők, klisé krízishelyzet, csavar, amire mindenki számított, és persze az elengedhetetlen szép csajok a főszerepben, akik legyőznek minden akadályt és lenyomják az összes üresfejű rosszfiút, itt-ott helyenként megengedhető bénázással.

A film középszerűségét talán az érzékelteti a legjobban, hogy hiába hoztak össze egy komolyabb sztárparádét (Patrick Stewart, Djimon Hounsou, Elizabeth Banks, illetve a film végén egy rövid időre feltűnő Ronda Rousey) ebből különösebben semmi nem érződik. Minden karakter teljesen egydimenzionális, még a két főszereplő is, akik poláris ellentétekként betöltik a rezidens kétbalkezes újonc és a talpraesett, határozott veterán szerepét. Az egyetlen karakter, akinek nyomokban jutott személyiség, az a harmadik angyal, Sabina volt. Úgy igazából az őt játszó Kristen Stewart alakítását lehet egyedül érdemben kiemelni, míg a többi szereplőt konkrétan bárki el tudta volna játszani.


Röviden összefoglalva a Charlie angyalai egy sablon kakaó lett, ami a korábbiakhoz képest semmi újat nem tud nyújtani, sem mint Charlie angyalai film, sem mint akciókomédia. Ha valaki nagyon spórolni akar a mozijegyek árán, akkor egyszerűbb ha megnézi a 19 évvel ezelőtt készült Barrymore-Diaz-Liu féle felvonást. Ha viszont egy laza, kellemesen pörgős filmre vágyunk, amit egy másodpercig sem kell túlgondolni, akkor az új Charlie angyalai remek választás lesz.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 8.1
Kritika értékelés 8.5
Kritika elolvasva 881