Chris Rea Live at Baloise Session 2017

Chris Rea Live at Baloise Session 2017 / Chris Rea Live at Baloise Session 2017
2019. június 13.
ermak95
Chris Rea Live at Baloise Session 2017

A rock és blues rajongóinak nem kell bemutatni Chris Rea-t, hiszen a brit gitárvirtuóz már több mint négy évtizede ejti ámulatba a világot egyedi gitárjátékával és semmi máshoz nem fogható énekhangjával.

A Middlesbrough-ból származó Rea zenéjét mindig is a könnyed, lassabb tempó és ritmusjáték jellemezte. Éppen ezért az ő előadásáról koncertfilmet készíteni egy kissé feleslegesnek érződhet – nincsenek a műsornak olyan látványelemei, amelyek a rock és metál együttesek színpadi produkcióihoz hasonlóan vizuálisan is maradandó élményt nyújtanának a rajongóknak. Aki volt már Chris Rea koncerten, az tudja, hogy ez az esemény leginkább egy spirituális utazásra hasonlít, amelyen Rea kellemes, mély hangja és gitárjátéka vezet minket végig.

Sajnos pont ezek miatt a Live at Baloise Session 2017 koncertfilm egy egészében véve felejthető mozis élmény volt, hiszen az, ami a Chris Rea koncertek esszenciáját adja, nem jön át a filmvásznon. Persze vannak szívmelengető pillanatok – az első sorban álló rajongó, aki könnyeit próbálja visszafojtani; a koncert végén kissé esetlenül, de még mindig magabiztosan táncoló Rea; vagy a Josephine és Julia c. számok alatt a színpadon megjelenő édesapa képe, aki lányainak énekel.


Ez a néhány szívmelengető pillanat ugyanakkor erősíti is azt a gondolatot, ami az első perctől az utolsóig az ember fejében motoszkál – Chris Rea már nem fiatal, és sajnos az elmúlt évek betegeskedései meghagyták a nyomukat rajta. Szomorú belegondolni, de ez a koncertfilm lehet csupán azért született meg, mert előreláthatóan a későbbiekben már kevés esélyünk lesz Chris Rea koncertre menni.

Éppen ezért hiányérzettel álltam fel a mozi teremben az utolsó szám után. Ez egy egyszerű koncertfilm, se több, se kevesebb, pedig egy 5-10 perces interjú Chris Rea-val, vagy a vele együtt fellépő zenészekkel sokat dobott volna az egészen – egy kis betekintést nyerve abba, hogy Rea hogyan tekint vissza az elmúlt évekre, vagy hogy milyen élmény együtt játszani a brit blues és rock egyik legnagyobb alakjával.

Így viszont ezek tükrében csak azt tudom mondani, hogy a Live at Baloise Session 2017 még a legnagyobb rajongóknak is egy kihagyható alkotás lett.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 6.5
Kritika értékelés 9.1
Kritika elolvasva 1 026